Sparle si soparle, 03.07.2017

duminică, 2 iulie 2017
  • Pentru a promova imaginea turistică a judeţului Vâlcea, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, va organiza un festival de tipul „October-Fest” la Centrul de Expoziţii Seaca din Călimăneşti. Anunţul a fost făcut chiar în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, desfăşurată vineri, iar pentru a pregăti evenimentul va fi creat un comitet de iniţiativă format din mai multe instituţii din subordinea CJ Vâlcea. Vor fi expoziţii de arte culinare cu degustare şi nu vor lipsi de la festival nici producătorii de bere, dar nici cei locali de vin şi ţuică, evenimentul fiind gândit cu scopul de a atrage atenţia României asupra Vâlcii.
  • Mai mulţi locuitori din comunele Runcu şi Pesceana ne-au transmis nemulţumirea lor faţă de faptul că, în localităţile respective, lipseşte complet semnalul de telefonie mobilă de la Digi, deşi compania RCS-RDS se laudă peste tot că are acoperire naţională. Ca să o spunem mai pe direct, Digi „minte poporul cu televizorul!”.
  • Administratorul special al Oltchim, Bogdan C.G.N. Stănescu, continuă să fie cel mai bogat angajat din ţară la instituţii sau firme de stat. Potrivit declaraţiei de avere, numai de la Combinatul Chimic, Stănescu a ridicat anul trecut peste 1 miliard de lei vechi, la care se adaugă alte 3,5 miliarde de lei vechi de la SC Arcadia SRL, SC Romplumb SA, SC Hidroelectrica SA, SC Nuclearelectrica SA, Rompetrol Rafinare, Fondul Proprietatea, Complexul Energetic Huneodoara, SC Oil Terimnal SA Constanţa, Complexul Energetic Oltenia, etc. Şi dacă nu sunt de ajuns aceste sume uriaşe chiar şi pentru mediul privat, mai spunem că Bogdan C.G.N. Stănescu a mai încasat anul trecut peste 2 miliarde de lei vechi de la Ministerul Energiei (director general DGPAPSE) şi Banca Naţională a României (consilier strategie), chiar dacă suma în cauză a fost „anonimizată”. Era să o uităm pe nevasta lui, Cătălina Stănescu, care s-a „mulţumit” cu doar 1 miliard de lei vechi, ca „personal de specialitate juridică asimilat procurorilor şi judecătorilor” la Ministerul Justiţiei. În total, familia Stănescu a avut în 2016 venituri uriaşe de 7,5 miliarde de lei vechi, adică peste 170.000 euro....
  • În Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, majoritatea absolută este fragilă şi este alcătuită din consilierii PER şi PSD, care deţin exact 16 voturi. De aproape o lună încoace, cei trei consilieri ALDE (Remus Grigorescu, Ionuţ Nuică şi Eduard Vârlan) votează cot la cot... cu liberalii, fapt ce îi crează adevărate dificultăţi primarului Mircia Gutău pentru trecerea unor proiecte de hotărâri care privesc patrimoniul. Vineri, pentru că nu erau prezenţi toţi consilierii PSD şi PER, a căzut la vot propunerea de trecere din domeniul public în domeniul privat a imobilului „Colegiul Silvicultură şi Protecţia Mediului WC-uri pentru elevi”, având suprafaţa construită de 44 mp. Trecerea în domeniul privat al municipiului a imobilulului urma să se facă în vederea demolării acestui WC. Chiar conducerea Colegiului de Silvicultură a solicitat luarea măsurilor pentru dezafectarea grupului social descris mai sus, situat în curtea şcolii, întrucât acesta este degradat, nu mai este folosit şi constituie un risc major de producere a unor accidente în rândul elevilor, fapt consemnat şi în procesele verbale de control ale Direcţiei de Sănătate Publică prin care s-a solicitat demolarea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe