Sparle si soparle, 29.06.2017

joi, 29 iunie 2017
  • În atenţia primarului Mircia Gutău: cea mai DISTRUSĂ stradă din Râmnicu Vâlcea este strada Lespezi din Goranu. Aici, anul trecut s-au executat lucrări de introducere a reţelei de canalizare, iar constructorul nu a mai asfaltat după terminarea lucrării, astfel că acum strada arată ca... după bombardament. Sute de maşini şi microbuze care trec zilnic pe aici au parte de un coşmar, deoarece şanţurile neastupate şi amplaste din 10 în 10 metri crează o adevărată „plăcere” şoferilor şi călătorilor care se aventurează pe strada Lespezi!

 

  • Coincidenţă: prefectul de Vâlcea, Florian Marin, se află în aceste zile la un curs de pregătire pe teme de situaţii de urgenţă în judeţul Ilfov, adică taman la o aruncătură de băţ... de fabrica de mobilă şi depozitul de mase plastice din Baloteşti, distruse de incendiul puternic izbucnit marţi seara. Concret, potrivit unui comunicat de presă, în perioada 26-30 iunie 2017, Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, participă la un curs de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, ce are loc în localitatea Ciolpani, județul Ilfov, la Centrul Național de Perfecționare a Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Acum, domnul prefect Marin se poate documenta pe situaţii reale cum stă treaba cu incendiile uriaşe...

 

  • Am reuşit să intrăm în posesia declaraţiei de avere a „prietenului” nostru deputatul liberal Cristian Buican, din care aflăm că acesta a achiziţionat în 2015, în nume personal... cinci terenuri în comunele Budeşti şi Perişani în suprafaţă totală de circa 8 hectare. La capitolul locuinţe, deputatul Buican spune că nu are un acoperiş deasupra capului (inca locuieste la prietenul – patron – ruda Stefan, patronul de la Roxi Com – firma abonata la contracte grase cu autoritatile locale!), dar acesta deţine bijuterii în valoare totală de 15.000 euro şi conturi bancare la BCR Vâlcea şi CEC Bank în valoare de alte 15.000 euro (oare cum a reusit sa economiseasca acesti bani, in conditiile in care a cumparat terenurile mentionate anterior?!). Anul trecut, Cristian Buican a dat un împrumut în nume personal de 335 milioane de lei vechi către firma SC Lovagro SRL (deţinută de familia Buican), dar a mai vărsat şi donaţii şi alte împrumuturi care totalizează 800 milioane de lei vechi către Partidul Naţional Liberal ( DE UNDE A AVUT ATATIA BANI, MISTER DEPUTAT???). Anul trecut, ipochimenul a incasat de la Camera Deputaţilor peste 1,6 miliarde de lei vechi, adică 135 milioane de lei vechi lunar net (da, dar din acesti bani a trebuit sa plateasca soferul si consilierul plus alte cheltuieli cu combustibilul si chiria cabinetului parlamentar!). La această sumă se mai adaugă 550 milioane de lei vechi din produse agricole şi 150 milioane de lei vechi sub formă de subvenţii agricole. ANI are de lucru! Si numai!

 

  • Prin autorizaţia de construire nr. 559 din 27 iunie 2017, semnată de primarul Gutău, s-a aprobat executarea lucrărilor de realizare a unei subtraversări pietonale pe b-dul Tineretului, Complex Hermes - Piaţa Ostroveni. De un pasaj pietonal subteran se tot vorbea din 2012, dar foştii primari ai Râmnicului nu au avut curajul să înceapă efectiv lucrările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe