Oltchim, privatizat prin lichidare. Falimentul aştepta de 15 ani

miercuri, 28 iunie 2017
Oltchim, privatizat prin lichidare. Falimentul aştepta de 15 ani

Combinatul din Râmnicu Vâlcea ar trebui să fie vândut de azi pe bucăţi, prin lichidare. Sunt 10 firme interesate de unele linii tehnologice.

Oltchim a intrat în procedură de insolvență pe 30 ianuarie 2013. Consorțiul Rominsolv SPRL - BDO Bussines Restructuring SPRL e administrator judiciar. Anul trecut, statul a scos Oltchim la vânzare pe bucăți: nouă pachete de active, aminteşte Profit.ro. Chimcomplex Borzeşti de exemplu intenţionează să achiziţioneze active Oltchim cu credite de până la 165 de milioane de euro, pe care să le garanteze inclusiv cu activele cumpărate.

Pe 8 mai, acționarii Chimcomplex au aprobat dublarea capitalului companiei, prin aport în numerar, de la 170,1 milioane de lei la 340,2 milioane de lei. Banii sunt destinați cumpărării activelor scoase la vânzare de Oltchim. Cel mai scump dintre pachetele scoase la vânzare conține platforma petrochimică Bradu, cu preț de pornire de 80 de milioane de euro. Apoi, sunt uzinele de propilen-oxid și polioli (59,4 milioane de euro) și aşa-numitele “servicii site” (incinerare deșeuri, apă, mentenanță, capacități de stocare), cu preț de pornire de 52 de milioane de euro.

Administratorul special a raportat profit

Administratorul special afirmă că Oltchim a intrat în mod clar pe profit anul acesta. Oltchim a înregistrat un profit net de 1,68 milioane de euro în primele trei luni din 2017, în creștere cu 76% față de perioada similară de anul trecut. Cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 30%, la peste 49 de milioane de euro.

Comparativ cu 2015, arată Raportul final preliminar financiar pe 2016, Oltchim a mărit anul trecut vânzările cantitative la principalele grupe de produse: polioli-polieteri - creştere cu 18%, produs principal, cu o pondere de aproximativ 64% în cifra de afaceri; sodă caustică lichidă şi solidă - creştere cu 17%; oxo-alcooli - creştere cu 26%.

Citeste continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe