Adunare publica si mars in sprijinul angajatilor Ciech - Uzinele Sodice Govora! VALCENI, HAIDETI SA DEMONSTRAM IMPOTRIVA ABUZURILOR!

marți, 20 iunie 2017

Adunare publica si mars in sprijinul drepturilor angajatilor din Romania in general si al angajatilor Ciech (Uzinele Sodice Govora, fabrica+administratie), in particular.

"Nu exista stabilitate fara solidaritate si nu exista solidaritate fara stabilitate." (José Manuel Barrosso, Presedintele Comisiei Europene 2004-2014)

Un gest astazi, unul luna viitoare, altul peste 1 an si peste 20 de ani poate avem solidaritate si stabilitate.

CE CEREM PE 27 IUNIE

1. De la valceni si romani: sa ne aducem aminte ca inainte de functii si buget, fiecare dintre noi are si este un suflet/personalitate/constiinta care depinde si are nevoie de INCREDERE in comunitatea in care traim impreuna.

2. De la Justitie: IMPARTIALITATE

3. De la Ciech: asumarea si publicarea raportului unui AUDIT DE SUSTENABILITATE realizat de catre o firma acreditata si acceptata ca impartiala. Respectiv o analiza a impactului companiei/companiilor (fabrica/productie + administratie/vanzari/management) asupra mediului inconjurator, sanatatii fizice si psihice a angajatilor si asupra comunitatii valcene.

CUM SI UNDE CEREM PE 27 IUNIE

17:00 – 18:30 (pot surveni modificari)
adunare in fata Tribunalului Valcea -> cerem ca Justitia sa fie impartiala

18:30 – 21:00
mars intre Tribunalul Valcea si zona Stolniceni -> cerem solidaritate si incredere de la si in noi insine

21:00 – 23:00
adunare in zona Stolniceni, dupa reprezentanta Hyundai/Fiat -> cerem audit de sustenabilitate (analiza impactului celor doua companii Ciech asupra mediului, angajatilor si comunitatii)

CINE A INITIAT

Subsemnata Natalia Ginghina in calitate de persoana fizica, 31 de ani, cetatean roman-suedez, crescuta in Rm Valcea, angajata a Fortelor de Munca din Suedia incepand din 2010, absolventa a unui masterat in sustenabilitate - protectia mediului si a societatii 2016. Nu sunt sprijinite intereserele unui partid anume, nici ale unei institutii, companii sau biserici. Sunt sprijinite principiile si valorile proprii.

Se accepta cu mare drag sprijin pentru organizare: voluntari, idei, recuzita, sfaturi etc. Preferabil nu bani, pentru a elimina riscul de speculatii.

DE CE DREPTURILE ANGAJATILOR SI NU SPITALE, LICEE, AUTOSTRAZI ETC

Pentru toate trebuie sa facem ceva activ, avem o responsabilitate proprie, fiecare dintre noi, nu sa asteptam de la politicieni, "sistem" sau "altii". Date fiind experienta profesionala, personala si studiile, dpdv personal ar fi un gest ipocrit sa vad si sa aud ce se intampla in orasul meu natal si sa trec nepasatoare. Ma intereseaza in mod deosebit drepturile angajatilor pentru ca sunt convinsa ca in comunitatea in care piata muncii nu merge, greu va merge ceva (ma refer la beneficiul comunitatii, nu beneficiile individuale ale celor care fac orice sa le obtina).

Sper ca acesta e doar un exemplu de cauza pentu care valcenii isi pot (si au responsabilitatea de a-si) exprima parerea. In functie de pasiunile si experienta fiecaruia, se pot organiza actiuni si activitati specifice, prin diverse mijloace, pentru diverse probleme mai mult sau mai putin acute.

DE CE CIECH

Toti angajatii, indiferent de meserie si locul de munca, sunt la fel ce importanti. In unele locuri de munca insa, situatia e mai grava decat in altele. Printre altele, datorita impactului asupra firmelor colaboratoare, asupra mediului inconjurator sau datorita disconfortului fizic sau psihic. Cazul Uzinelor Sodice Govora (actuala fabrica Ciech Soda Romania + administratia valceana ce apartine de Ciech Polonia) este un exemplu concret unde comunitatea poate avea un cuvant de spus, daca suficienti oameni (in special din afara companiei) se mobilizeaza. Vorbim despre munca in mediu toxic, lideri de sindicat concediati abuziv, hartuire, greva foamei, procese pierdute la Valcea, dar castigate in alte orase, speculatii la adresa taxelor. De luat in considerare este si nivelul impactului asupra pietei muncii, colaboratorilor, furnizorilor si atmosferei in oras.

Poate s-au facut interpretari gresite, insa conducerea firmei nu este disponibila pentru discutii cu membrii comunitatii in care isi desfasoara activitatea. Imbunatatiri ca urmare a unor discutii amiabile sunt intotdeauna de preferat, mai ales din perspectiva consensului suedez. Solicitarea directa ca firma sa ofere o explicatie pentru concedierea a doi lideri de sindicat a fost facuta de un cetatean ingrijorat, in scris, in timp ce era in greva foamei din solidaritate cu cei concediati. Cand comunitatea cere explicatii unei companii, iar aceasta refuza sa comunice, se subintelege ca aceasta isi asuma riscul ca societatea sa opuna rezistenta.

In lumina evenimentelor recente si a situatiei locurilor de munca din Valcea, un mars de acest gen ar trebui sa fie o certitudine.

Natalia Ginghina

#11kmfaragarduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Adunare publica si mars in sprijinul angajatilor Ciech - Uzinele Sodice Govora! VALCENI, HAIDETI SA DEMONSTRAM IMPOTRIVA ABUZURILOR!”

  1. Tinăra si stimabila Natalia Ginghină nici nu stie cum se bagăintr-o mocirlă fără să vrea , sau dacă este influentata de cineva să renunte cit mai are timp. Cei pentru care isi pune pielea la saramură sunt niste lichele care si-au vindut cinstea si onoarea panilor jigodosi incă de la venirea acestora la Ramnicu Valcea. Si au fost mult timp mindri că sunt slugi si ii pupau in partea din spate pe toti impostorii trimisi de Varsovia in Romania. Să-si amintească liderul de sindicat – grevist al foamei , cită ironie pentru un imbuibat – cum ciocnea paharele cu tărie cu un penal director dintr-o anumită perioadă.
    Acesti Gheorghe , pentru care militati acum stimabilă Natalia Ginghina , sunt partasi la distrugerea unor specialist corecti , cinstiti si demni care nu au dorit să se facă părtasi cu hotiile din aceasta societate comercială, iar liderul de sindicat a pactizat cu conducerea penală a acesteia , doar pentru ca o anumita doamnă avea o păsărică hămesită.
    Solicitati-le să facă dovada averilor agonisite avind in vedere pregătirea si faptul că , au fost purtători de vorbe de la unul la altul , care a dat mai mult. Pentru că este clar cine este in spatele marsului – sindicatul , prin ai lui lachei – solicitati informatii despre toti cei care au venit cu traista in băt si pantaloni cirpaciti la polonezi , iar acum etalează opulentele averi. De unde , intreb?
    Intrebati de ce a plecat visceralul director comercial din societate , chiar la cel mai mare exportator de sodă din tară.
    Intrebati de asemeni de unde atita bogătie pe toate acele fite care habar nu au cu ce se manincă activitatea din industria chimică.
    Nu s-au facut niciodată interpretari gresite, conducerea acestei firmei nu a fost disponibilă niciodată pentru discutii cu membrii comunitatii in care isi desfasoară activitatea pentru că , stiau că , au slugile din Romania care fac lucrurile murdare iar ei ca stăpini de sclavi nu trebuie decit să se umple de bani.
    Aceste ipochimene din Ramnicu Valcea , slugile polonezilor , au ajuns acum in situatia de a plăti pentru toate relele făcute. A sunat ceasul.
    Ramniceni , nu dati curs acestei invitatii – chiar dacă initiatorul este de bună credintă - pentru că nu este lupta dumneavoastră. Este lupta unor jeguri hrăpărete , corupte , obediente , slugarnice si pupincuriste.
    Aceste ipochimene trebuie săinteleagă că , mai devreme sau mai tirziu , toti vor da socoteală , intr-un fel sau altul , pentru răutatea si sadismul de care au dat dovadă in timp si pentru oamenii pe care i-au distrus , unul chiar si-a pierdut viata din cauza lor.
    Să batjocoresti salariati cu handicap cu rinjetul pe fată este cea mai mare nesimtire pe care o poate arăta un imbuibat pupincurist si obedient. Toate la timpul lor , iar acesta este doar inceputul.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe