Gavrilescu, despre halda de steril de la Vâlcea: Circulația nu va fi afectată; nu există probleme de mediu în care să am directă implicare

miercuri, 14 iunie 2017

 

Circulația nu va fi afectată de halda de steril de la Vâlcea și nu există probleme de mediu, acestea fiind mai mult pe ape, a declarat, luni, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, după ce a participat la conferința "Jump to Smart. 1.0. România Orașelor Inteligente".

"Știți foarte bine că a fost o problemă la Alunu, este aproape de Drumul Național și trebuie să luăm o hotărâre. Pe partea de mediu nu avem niciun fel de probleme. Sunt mai mult probleme de ape, dar eu ca membru a comitetului (pentru situații de urgență pentru halda de steril de la Vâlcea. n.r.) trebuie să fiu neapărat și nu sunt probleme, să zicem, în care să am eu directă implicare, decât prin Garda Națională de Mediu", a spus Gavrilescu.

Fiind întrebată dacă circulația va fi afectată, ea a a răspuns "Nu!". Potrivit acesteia, în acest moment se desfășoară un comitet pentru situații de urgență privind această problemă.

Alunecarea de teren de la Alunu a fost observată pe 10 mai, în punctul "Gropile", situat în extravilanul localității, pe latura sudică a haldei de steril de la Cariera Berbești Vest. Alunecarea de teren a înaintat și pe 16 mai masele de steril au ajuns la patru gospodării, care au fost evacuate treptat, în perioada 16-20 mai.

În cele patru gospodării evacuate în luna mai locuiau patru familii formate din 14 persoane.

În perioada 1-3 iunie au fost evacuate încă două familii formate din câte trei persoane.

AGERPRES

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe