Traficanţii care au introdus în România peste 300 de kilograme de heroină au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, cea mai grea pedeapsă fiind de 17 ani de detenţie. Cei patru bărbaţi, doi turci şi doi români, au fost arestaţi în urmă cu doi ani, după ce procurorii DIICOT au oprit două autotrenuri în care se aflau ascunse 333 de kilograme de heroină. CANCAN.RO are detalii fabuloase despre acest caz

În 2015, Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT, declara că cele 333 de kilograme de heroină reprezintă cea mai mare captură de acest gen după 1990, însă anul trecut au fost confiscate 2,5 tone de heroină la Constanţa (AFLĂ DE AICI TOATE DETALIILE OFERITE DE CANCAN.RO

Potrivit procurorilor, gruparea de traficanţi era coordonată în România de cetăţeanul turc Yigit Hakan, care a fost condamnat la 17 ani şi opt luni de detenţie, acesta fiind ajutat de alţi trei complici. judecătorii l-au condamnat pe Liviu Bîngă la 14 ani de închisoare, pe Huseyin Sincar la 13 ani şi patru luni, dar şi pe George Săman, care a primit o pedeapsă de patru ani şi opt luni. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

Operaţiunea a avut numele de cod "Săgeata verde", iar poliţiştii şi procurorii DIICOT au colaborat şi cu autorităţile din Turcia şi Ucraina. În perioada în care gruparea de traficanţi a fost monitorizată, poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate au constatat că aceştia aduceau drogurile sub paravanul unei firme de transport din Râmnicu Vâlcea. (VEZI ŞI: FANE CARAN loveşte din închisoare. Ce a făcut interlopul)

Prin intermediul firmei de transport, traficanţii au făcut, din 2011, mai multe transporturi. La un transport, reprezentanţii firmei câştigau 1.000 de euro pentru fiecare kilogram de heroină. Drogurile erau ascunse în rezervorul suplimentar al tirurilor, după ce erau iniţial îmbibate cu piper şi ardei iute, pentru a nu putea fi detectate de câini. Într-un rezervor încăpeau, conform poliţiştilor, aproximativ 340 de pachete, care cântăreau în jur de 500 de grame fiecare.