Sparle si soparle, 29.05.2017

duminică, 28 mai 2017
  • O mutare inspirată şi bine gândită a primarului Mircia Gutău: cunoscutul economist Alexandru Ghibirdic a fost numit zilele trecute administrator public (city-manager) la Primăria Râmnicului. În trecut, Alexandru Ghibirdic a fost director la Direcţia Economică din cadrul primăriei şi apoi la societatea Apavil, iar din iulie 2016 deţinea postul de consilier personal al primarului Gutău, ceea ce înseamnă că deţine experienţă în administraţia publică. Prin numirea lui Alexandru Ghibirdic ca city-manager, primarul Gutău îşi ia de pe cap o mare parte din corvoada semnării documentelor din instituţie şi are mai mult timp pentru munca de teren.

 

  • Potrivit unui comunicat al CNAIR, la ora actuală sunt întrunite toate condiţiile pentru constituirea Comisiei care poate decide deschiderea circulaţiei rutiere pe DN 67C (Transalpina). Ca urmare a deciziei directorului general al CNAIR, a fost efectuată revizia acestui drum național, iar comisia formată din reprezentanţi ai Companiei şi ai Poliţiei Rutiere din judeţele Vâlcea şi Gorj, se poate întruni luni, 29 mai 2017. Reprezentanţii DRDP Craiova au înlăturat zăpada depusă pe carosabil, au finalizat marcajele rutiere şi au montat elementele de siguranţă şi de semnalizare deteriorate pe timpul iernii. Dacă se menţin condiţiile meteorologice actuale şi se constată că lucrările au fost realizate conform normativelor, comisia va putea decide încă de luni, deschiderea circulaţiei rutiere pe Transalpina.

 

  • Conform ultimelor sondaje de opinie realizate în comuna Bujoreni, candidatul PSD Gheorghe Gîngu are cele mai mare şanse să ajungă primar la alegerile din 11 iunie, fiind cotat la peste 60% din intenţiile de vot. Liberalul buicănist Dragoş Cîrstoiu se bucură de încrederea a doar... 15% din populaţia cu drept de vot din Bujoreni, asta după ce multă lume a aflat despre afacerile penale ale acestuia cu „camarila” deputatului Cristian Buican!

 

  • Referitor la informaţiile publicate în articolul „Efectele crizei energetice din ianuarie se propagă în lanţ: Oltchim, nevoită să-şi schimbe furnizorul de gaze pentru a evita blocarea producţiei” conducerea societăţii precizează următoarele: urmare a înştiinţării transmisă in data de 16 mai 2017 de furnizorul de gaze naturale, Arelco Power SRL, privind posibilitatea ca in data de 19 mai 2017, societatea Arelco Power SRL, să intre în faliment, având în vedere termenul foarte scurt comunicat de Arelco Power SRL, Oltchim a urmat calea procedurală normală de corespondenţă reciprocă la acel moment şi strict în relaţia comercială cu acesta solicitând, o perioadă rezonabilă de aproximativ două luni, în care să nu fie întreruptă furnizarea de gaze naturale. Între timp, Oltchim a demarat procedura de selecţie a unui nou furnizor de gaze naturale, astfel încât nu există nici un risc pentru funcţionarea societăţii, activitatea desfăşurându-se în condiţii optime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe