Șpârle și șopârle, 22.05.2017

duminică, 21 mai 2017
  • Fostul „manager” al Căminului de bătrâni din Ostroveni şi cel care în 2014 mergea la braţ prin Râmnicu Vâlcea cu deputatul liberal Buican, respectiv ipochimenul de Florin Adrian Secureanu, a fost trimis zilele trecute în judecată de DNA pentru delapidare (5 fapte din care una cu consecințe deosebit de grave) şi luare de mită. Acesta a făcut mai multe achiziţii extravagante din banii unităţii medicale: bijuterii, cadouri sau chiar o limuzină. Afaceriştii care achitau cumpărăturile primeau banii înapoi prin contracte fictive încheiate cu spitalul. Inele de damă şi bărbăteşti, butoni, o brăţară de damă, un lanţ pentru fiica fostului concesionar al Căminului de bătrâni din Ostroveni, Florin Adrian Secureanu, sunt doar o mică parte din achiziţiile de lux pe care unitatea medicală le-a plătit unei firme de bijuterii din Bucureşti. În schimb, firma de bijuterii Yarouse Jewellery a emis, în perioada 2013-2015, facturi în valoare de 39.500 de lei pentru servicii de curăţire instrumentar medical. Asta deşi în realitate aceste servicii nu au fost prestate niciodată de această firmă. „Masonul” Secureanu mai este acuzat că a cerut şi primit mită de la firma Noventis International 754 de prestaţii de servicii de turism (cazare, masa, bilete de avion etc.) în valoare totală de 1,2 milioane de lei. De aceste pachetele turistice a beneficiat în cea mai mare parte Secureanu, dar şi apropiaţi ai săi, prieteni, membri de familie.

 

  • Recent, în cadrul unei şedinţe a Comisiei Judeţene de Atribuire de Denumiri a judeţului Vâlcea s-a... respins proiectul de hotărâre al Consiliului local Zătreni cu privire la schimbarea denumirii obiectivului de interes public Biblioteca Comunală şi Muzeu Etnografic în „Biblioteca Comunală şi Muzeu Etnografic Sergiu Popescu” din comuna Zătreni. A fost respinsă documentaţia Consiliului local Zătreni deoarece dosarul aferent nu era în conformitate cu prevederile regulamentului de funcţionare a Comisiei de atribuire de denumiri, aprobat prin Ordinul Ministrului Internelor si Reformei Administrative nr. 564/2008.

 

  • Parcul din jurul Catedralei Ostroveni, realizat la iniţiativa primarului Mircia Gutău, este aproape gata şi arată ca o adevărată bijuterie şi va fi inaugurat pe 25 mai, de Înălţarea Domnului. Vom reveni cu detalii!

 

  • Am descoperit câteva „fracturi de logică” în vorbele goale ale deputatului Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, la „ceremonia” de depunere a candidaturii controversate şi penale a lui Dragoş Cîrstoiu la Primăria Bujoreni. Astfel, Buican susţinea că liberalul Cîrstoiu va duce comuna Bujoreni în direcţia corectă şi va scoate hoţia din primărie, dar probabil că liderul PNL Vâlcea a „uitat” că edil şef în localitatea Bujoreni a fost timp de peste 10 luni colegul său de partid, LIBERALUL Gheorghe Udubae!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe