Alunecare de teren la Alunu: o nouă deplasare a maselor de pământ; 3 gospodării deja evacuate

duminică, 21 mai 2017

Membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Alunu au constatat o nouă deplasare a maselor de pământ, spre două gospodării, după ce de la începutul săptămânii, din cauza alunecării de teren, au fost evacuați oamenii din trei gospodării, informează un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, echipele ISU Vâlcea au continuat vineri intervenția de la Alunu, unde acțiunile s-au concentrat pe relocarea bunurilor celei de-a treia familii evacuate din cauza alunecării de teren.

ISU Vâlcea a deplasat, vineri, la Alunu, 20 de cadre, două autospeciale de transport efective, un autocamion și o ambulanță SMURD.

Situația alunecării de teren de la Alunu este monitorizată de mai multe zile de către CLSU, pompieri, polițiști, jandarmi și echipe de la Direcția Minieră Berbești. În paralel cu acțiunile de monitorizare au fost luate și măsuri pentru limitarea efectelor negative ale alunecării de teren, se menționează în comunicatul ISU Vâlcea.

Săptămâna trecută, după ploile abundente, s-a activat o alunecare de teren la halda de steril a Carierei Berbești Vest. Alunecarea a început într-o zonă din extravilanul comunei Alunu și a continuat afectând terenuri proprietate privată precum și terenuri aflate în proprietatea primăriei localității, pe o suprafață totală de circa 18 hectare, pe care se afla o plantație de salcâm.

La începutul acestei săptămâni s-a constatat că alunecarea de teren se îndreaptă spre două gospodării în care locuiau cinci persoane, care au fost evacuate pe 16 mai, iar la mijlocul săptămânii masele de pământ au continuat să se deplaseze și s-a decis evacuarea, pe 17 mai, a unei a treia familii.

Forțele de intervenție din teren au acționat și pentru evacuarea bunurilor materiale și animalelor din gospodăriile familiilor care au fost nevoite să-și părăsească locuințele.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe