CONCURSUL INTERJUDEŢEAN DE FOLCLOR „BUSUIOC DE TOPOLOG!”

miercuri, 17 mai 2017

 

COMUNICAT DE PRESĂ

CONCURSUL INTERJUDEŢEAN DE FOLCLOR „BUSUIOC DE TOPOLOG!”

 

Sâmbătă, 20 mai 2017, Şcoala Gimnazială Rotărăşti în parteneriat cu Muzeul  Memorial „Nicolae Bălcescu” și Primăria localității Nicolae Bălcescu, organizează a cincia ediție a Concursului interjudeţean de folclor „Busuioc de Topolog!”.

Concursul se va desfăşura, ca în fiecare an, în parcul Muzeului  Memorial „Nicolae Bălcescu”, într-un cadru potrivit pentru promovarea cântului, portului şi obiceiurilor specifice folclorului românesc.

Acțiunea culturală reunește preşcolari, elevi de nivel primar și gimnazial, cât şi profesori din judeţul nostru  şi din judeţele învecinate.           Concursul „Busuioc de Topolog” este înscris în C.A. E. R. I. 2016-2017, poziţia 629, și se derulează cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Vâlcea, Casa Corpului Didactic Vâlcea, Primăria comunei Nicolae Bălcescu, Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”. Începând cu ora 10, concursul se va derula pe 5 secţiuni, pentru fiecare nivel de vârstă: solişti vocali, solişti instrumentali, parada costumelor populare, grupuri vocale și dansuri populare.

De-a lungul timpului, concursul „Busuioc de Topolog” a reuşit să atragă din ce în ce mai mulţi iubitori de folclor, reuşind să promoveze într-un mod armonios tradiţia românească. În anii anteriori evenimentul s-a bucurat de un veritabil succes şi sperăm că şi la această ediţie, numărul participanţilor să fie în creştere şi să putem ajuta viitoarea generaţie să iubescă frumosul, arta şi tradiţia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe