ICSI Valcea a câştigat MARELE PREMIU al Salonului INNOVA Barcelona 2017

duminică, 7 mai 2017

România a câştigat MARELE PREMIU al Salonului INNOVA Barcelona 2017 cu invenția "Procedeu de obținere a adsorbantului carbonic derivat din cenuşă şi adsorbantul carbonic astfel obținut" având ca autori pe Elena David şi Ioan Ştefănescu, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Criogeni şi Tehnologii Izotopice INC-DTCI-ICSI Râmnicu Vâlcea.

Invenția se referă la un proces de obținere a unui adsorbant derivat din fracția de carbon nears, conținută în cenuşă zburătoare şi la adsorbantul carbonic obținut şi modificat chimic la suprafață pentru a-i creşte capacitatea de captare a CO2 şi care poate fi utilizat în procesele de control al poluării mediului prin emisii de gaze de ardere sau pe scarā mai largă în procese de separare solid-gaz.

Felicitari doamnei Elena David si domnului Ioan Stefanescu, pentru deosebita performanta!

Prefect Florian Marin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “ICSI Valcea a câştigat MARELE PREMIU al Salonului INNOVA Barcelona 2017”

  1. Din tot sufletul sincere felicitari D-nei Elena David si D-lui Ioan Stefanescu ! Merita ca D-nei Elena David sa i se acorde titlul de Cetatean de Onoare al municipiului Ramnicu Valcea. D-l Ioan Stefanescu are atribuit acest titlu.Poate aude si primarul in functie al R.Valcii !

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe