Denia celor 12 Evanghelii | Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la Catedrala Arhiepiscopală

vineri, 14 aprilie 2017

Joi, 13 aprilie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”, unde a săvârșit slujba Deniei celor 12 Evanghelii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură împărtășit celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a arătat că la slujba deniei „L-am însoțit pe Mântuitorul Hristos când a fost prins în Grădina Ghetsimani, când a fost dus la curtea arhiereului Caiafa, apoi a fost dus la Irod, la arhiereul Ana, la dregătorul Pilat, guvernatorul Iudeii, însoțindu-L până când a fost așezat în mormânt de către un ucenic al său, Iosif din Arimateea”.

Totodată, Părintele Arhiepiscop a descoperit sensurile teologice ale dialogului purtat de către Mântuitorul Hristos cu Ponțiu Pilat, dar și dragostea față de ucenicii Săi pe care „i-a încredințat  că nu vor rămâne orfani după plecarea Sa, întrucât le va trimite Mângâietor pe Duhul Sfânt”.

„Faptul că Mântuitorul a fost pus în mormânt, și pământul a înghițit trupul Său, împlinește proorociile Vechiului Testament care arătau că va fi „chinuit, dar S-a supus şi nu şi-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere s-a adus şi ca o oaie fără de glas înaintea celor ce o tund, aşa nu Şi-a deschis gura Sa. Întru smerenia Lui judecata Lui s-a ridicat şi neamul Lui cine îl va spune? Că s-a luat de pe pământ viaţa Lui! Pentru fărădelegile poporului Meu a fost adus spre moarte”, a arătat Chiriarhul Râmnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Denia celor 12 Evanghelii | Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la Catedrala Arhiepiscopală”

  1. […] Joi, 13 aprilie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”, unde a săvârșit slujba Deniei celor 12 Evanghelii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură împărtășit celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a arătat că la slujba deniei „L-am însoțit citește toată știrea… […]

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe