Sparle si soparle, 05.04.2017

miercuri, 5 aprilie 2017
  • În ciuda declaraţiilor optimiste ale ministrului Transporturilor, lucrările efective de construcţie la autostrada Sibiu-Piteşti nu vor începe mai devreme de anul 2018 şi vorbim aici de tronsoanele 1 şi 5 care nu tranzitează judeţul Vâlcea. Potrivit anunţului CNAIR, întreg studiul de feazabilite va fi finalizat la data de 15 august 2017, iar lucrările pe tronsoanele de autostradă care trec pe teritoriul judeţului Vâlcea (în comunele Câineni, Perişani şi Racoviţa) vor demara undeva în anul 2019, urmând ca întreaga autostradă să fie finalizată în anul 2022, într-un scenariu optimist.

 

  • De acum avem confirmarea oficială: Ionela Bîcă a câştigat concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru postul de director al Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Vâlcea, urmând să fie numită de Consiliul Judeţean Vâlcea la sfârşitul acestei luni. Între anii 2009-2012, Ionela Bîcă a fost şefă a Inspectoratului Teritorial de Muncă, coordonatoare la Inspecţia Socială Vâlcea şi prin conducerea Ministerului Muncii.

 

  • Aproape toate clădirile au fost demolate pe culoarul viitoarei prelungiri a bulevardului Dem Rădulescu spre nord şi realizării bretelelor la pasajul „Tudor Vladimirescu”. De la sensul giratoriu de la Kaufland până la pasaj, imobilele expropriate de Primăria Râmnicului au fost rase de pe faţa pământului urmând ca în luna iunie să înceapă lucrările de construcţie la primul tronson, după cum a anunţat primarul Mircia Gutău. Ultima expropriere realizată de Comisia de verificare a dreptului de proprietate sau a altui drept real şi constatarea acceptarii sau, după caz, a neacceptarii cuantumului despăgubirii de către proprietar sau titularii altor drepturi reale asupra imobilelor supuse exproprierii pentru obiectivul de investiţii „Prelungire B-dul Tineretului spre nord, între strada Gib Mihăescu şi strada Libertăţii” a fost realizată în 6 februarie 2017, când s-a constatat că Sorin Haiduc este proprietarul terenului în suprafaţă de 136 mp din strada Crişan nr. 1 şi era îndreptăţit la plata despăgubirilor în valoare de 20.427 euro.

 

  • Administratorii judiciari ai Oltchim ar trebui urgent să ia măsura concedierii lui Marius Pîrvu, directorul Direcţiei Petrochimice Bradu-Piteşti, care de trei ani „taie frunze la câini” pe salarii grase de 60 milioane de lei vechi pe lună în condiţiile în care fabrica este oprită încă din... anul 2008.

 

  • Ziarul nostru a declanşat o campanie care vizează numărarea zilelor în care, în mod sfidător şi arogant, deputatul Cristian Buican se agaţă de fotoliul de preşedinte al PNL Vâlcea, în ciuda scorului dezastruos obţinut în judeţ la alegerile parlamentare. Au trecut exact 116 zile de la scrutinul electoral şi „ciobanul” Buican continuă să rămână preşedinte al liberalilor vâlceni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe