Consiliul Local Ramnicu Valcea a DESFIINTAT o gradinita! Parintii sunt REVOLTATI!

vineri, 17 martie 2017

 

SCRISOARE DESCHISĂ

 DOAMNELOR/DOMNILOR CONSILIERI LOCALI AI MUN. RM. VÂLCEA

DOMNULUI PRIMAR MIRCIA GUTĂU

DOAMNEI INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL BICĂ ANDRA

 

Comitetul de Părinţi de la Grădiniţa cu program  normal nr. 7 din Rm. Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr. 178, jud. Vâlcea, vă solicită şi pe această cale rezolvarea cu celeritate a situaţiei acestei unităţi de învăţământ, în sensul modificării Hotărârii Consiliului Local al Mun. Rm. Vâlcea nr. 26 din 31.01.2017 privind aprobarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar din mun. Rm. Vâlcea pentru anul şcolar 2017 – 2018 şi includerii Grădiniţei cu program normal nr. 7 din Rm. Vâlcea în această reţea şcolară ca unitate distinctă şi în aceeaşi locaţie.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Mun. Rm. Vâlcea nr. 26 la data de 31.01.2017 în forma adoptată, această grădiniţă nu figurează în reţeaua şcolară 2017 – 2018: nici nu există, nici nu a fost desfiinţată şi nici nu a fost arondată la altă unitate de învăţământ.

            Adoptarea acestei hotărâri a Consiliului Local ne-a adus în situaţia în care copiii noştri, deşi au pătruns în învăţământul preşcolar de un an sau doi (aflându-se în prezent în grupa mică sau mijlocie), nu mai pot continua, evoluţia lor fiind stopată în mod brutal, întrucât grădiniţa nu este cuprinsă în reţeaua şcolară aprobată pentru anul următor.     

Grădiniţa nr. 7 cu program normal din Rm. Vâlcea se află situată pe str. Calea lui Traian, nr. 178, jud. Vâlcea. Este una dintre cele mai vechi grădiniţe din mun. Rm. Vâlcea (există înscrisuri care atestă funcţionalitatea ei ca grădiniţă încă din anul 1960), dar şi singura grădiniţă cu program normal şi sistem clasic de învăţământ din cartierul Nord, deservind întreaga zonă cuprinsă între Muzeul Satului Bujoreni, Grădiniţa Toţi Sfinţii şi cartierul Traian.  Având în vedere că această zonă dezvoltă în continuare noi proiecte imobiliare şi, prin urmare, creşterea demografică este in continuă expansiune, cu siguranţă cererea pentru astfel de unităţi de învăţământ va fi din ce în ce mai mare.

Proximitatea grădiniţei faţă de casă, faptul că are toate avizele necesare funcţionării unei astfel de unităţi de învăţământ, inexistenţa vreunei plângeri a reprezentanţilor legali ai preşcolarilor împotriva cadrelor didactice sau personalului auxiliar, programul normal de patru – cinci ore/zi, costurile reduse ale grădiniţei cu program normal sunt câteva dintre criteriile care ne-au determinat să ne înscriem copiii la Grădiniţa nr. 7 cu program normal din Rm. Vâlcea.

La organizarea grădiniţei şi a grupelor de preşcolari s-a avut în vedere respectarea prevederilor legale aflate în vigoare referitoare la spaţiul aferent sălilor de grupă, la terenurile destinate jocurilor şi activităţilor în aer liber, la mobilierul şi instalaţiile necesare asigurării condiţiilor de funcţionare şi igienico – sanitare. De asemenea, menţionăm că imobilul în care funcţionează grădiniţa a fost modernizat în anul şcolar 2007/2008, cu destinaţia unitate de învăţământ.

Această unitate de învăţământ funcţionează în prezent cu un număr de 62 de copii (trei grupe:grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare), încadrându-se în prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, modificată şi completată, care la art. 63 pct. b prevede că „în învăţământul preşcolar grupele cuprind în medie 15 preşcolari, dar nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 20”.

Având în vedere argumentele expuse mai sus, faptul că în această perioadă se face înscrierea copiilor pentru anul şcolar 2017-2018, dar şi discuţiile din şedinţa extraordinară a Consiliul Local al Mun. Rm. Vâlcea din data de 15.03.2017 cu referire la acest subiect, vă solicităm rezolvarea urgentă a acestei situaţii în sensul includerii ca unitate distinctă şi în aceeaşi locaţie a Grădiniţei nr. 7 cu program normal în reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar din mun. Rm. Vâlcea aprobată pentru anul şcolar 2017 – 2018.

 

                             Cu consideraţie,

 Comitetul de Părinţi al Grădiniţei nr. 7 cu program normal Rm. Vâlcea

Conducerea Inspectoratului Scolar Valcea spune ca decizia desfiintarii acestei gradinite apartine Consiliului Local, care aproba reteaua scolara, iar ISJ a dat un aviz. Asteptam un raspuns referitor la situatie din partea CL Ramnicu Valcea.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Consiliul Local Ramnicu Valcea a DESFIINTAT o gradinita! Parintii sunt REVOLTATI!”

  1. Interesant ar fi sa stim ce fel de aviz a dat ISJ si pe ce s-a fundamentat el. Parintii din zona Nord doresc functionarea gradinitei, cu pastrarea locatiei proprii.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe