BOMBĂ ! BUICAN PLAGIAZĂ LA BUCUREŞTI ŞI DĂ VINA PE EUGEN NEAŢĂ LA VÂLCEA

miercuri, 8 martie 2017
 

În stilul caracteristic, deputatul liberal Cristian Buican îşi hărţuieşte adversarii în orice situaţie. Omul este politicianist şi nu înţelege că vremurile se schimbă.

Zilele trecute, Buican a notat pe Facebook, cu lejeritatea lui de şmecheraş care pocneşte în stânga şi în dreapta, următoarele:

“Boala ,,copy-paste" face ravagii în PSD. Epidemia il afectează și pe dl. deputat Eugen Neața. A copiat un amendament și îl prezintă precum inițiativă proprie.”

Haideţi să vedem cum stau lucrurile şi cine pe cine plagiază.

Amendamentul în discuţie se referă la pensionarea anticipată a celor care au lucrat în zone poluate, cum ar fi angajaţii Oltchim Rm. Vâlcea.

Primul parlamentar care a abordat subiectul a fost Laurenţiu Coca, senator PSD în legislatura trecută. Senatorul Coca propunea următoarele:

„Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangal, fluor, clor, a pulberilor metalice, precum și a emisiilor de amoniac și derivate, respectiv Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna, Târgu-Mureș, Turda, Câmpia Turzii și Râmnicu Vâlcea pe o rază de 8 km în jurul acestor localități beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).”

Vine şi Buican şi propune, de curând, amendamentul „lui” :

„Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea permanentă datorită extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangal, fluor, clor, a pulberilor metalice, precum și a emisiilor de amoniac și derivate, respectiv Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna, Târgu-Mureș, Turda, Câmpia Turzii și Râmnicu Vâlcea pe o rază de 8 km în jurul acestor localități beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).”

Observaţi vreo diferenţă ? Niciuna ! Buican plagiază cuvânt cu cuvânt amendamentul lui Coca. Totuşi...

Totuşi, neînţelegând cuvântul remanentă, îl înlocuieşte cu cuvântulpermanentă, deşi nu e deloc acelaşi lucru. Ignoranţa îşi spune cuvântul.

Să vedem acum ce face deputatul PSD Eugen Neaţă.

Acesta preia amendamentul neadoptat al colegului său de partid Laurenţiu Coca şi îl reintroduce în circuit, păstrând cuvântul corect remanentă. Face însă și un lucru logic, care scăpase autorilor inițiali, spunând că de acest drept trebuie să beneficieze și persoanele care au lucrat cel puțin 30 de ani în aceste zone, nu doar cele care au locuit.

Buican ţipă că Neaţă plagiază.

Plagiase el şi plagiase greşit.

Aşa e omul, greşit !

Gheorghe Smeoreanu (CRITERII.RO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe