Antares Group inaugurează prima retea de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat din România și se pregătește pentru noi investiții

sâmbătă, 4 martie 2017

”Aceasta este o alternativă viabilă la combustibilii clasici, prin marele plus pe care il aduc reducerea drastica a emisiilor de particule, fapt ce contribuie la imbunatatirea calitatii aerului si implicit a sanatatii noastre a tuturor, pe de o parte, si economia substantiala de costuri cu carburantul pe de alta parte. De aceea, Antares pariază pe dezvoltarea autovehiculelor cu motoare pe GNCV intr-un viitor apropiat”, a declarat Dumitru Becșenescu, președinte al Antares Group si presedinte al Asociatiei CNG Romania.

Statiile vor fi amplasate in orasele principale ce sunt tranzitate de coridoarele europene de transport rutier Rhine-Danube: Arad, Timisoara, Deva, Sibiu, Pitesti, Bucuresti, Constanta si Orient/East-Med: Drobeta Turnu-Severin si Craiova.

Cu un an in urma, la inaugurarea primei statii publice de GNCV din Romania, amplasata la Ramnicu Valcea, Antares Group anunta ca va continua să investească în acest domeniu pentru a crea o reţea naţională care sa permita utilizatorilor să se deplaseze oriunde în ţară şi în Europa.

România era, până acum, singura ţară din Uniunea Europeană care nu deţinea o retea de staţii de alimentare pentru maşinile pe gaz natural comprimat, deşi există o directivă europeană care spune că, până în 2025, toate statele membre trebuie să aibă astfel de staţii în reţeaua naţională de drumuri, la fiecare 150 de km. ”Lipsa de apetit pentru investiţii în acest domeniu a fost justificată de trei factori: absenţa unei pieţe de desfacere, costurile de investitie prea mari, şi, până de curand, o legislaţie nedefinită în domeniu. Am vazut această oportunitate şi am depăşit toate dificultăţile datorită dorinţei mele de a face ceva care sa conteze pentru a le putea oferi un viitor mai bun copiilor nostri.”, a mai declarat Dumitru Becșenescu.

Maşinile pe gaz natural comprimat poluează cu până la 30% mai puţin şi sunt cu 50-70% mai silenţioase decât maşinile cu motor Diesel. O maşină alimentată cu gaz natural comprimat are o autonomie de până la 500 km şi este, în medie, cu 50% mai economică. La capitolul siguranţă, o astfel de maşină se situează pe primul loc datorită faptului că gazul natural comprimat este mai uşor decât aerul, nu este toxic şi se aprinde greu, diminuând considerabil riscul de accidente.

Pe site-ul http://cngeurope.com sunt înregistrate peste 3.000 staţii de alimentare cu GNCV (cele mai multe în Italia şi Germania) si circa 2 milioane în de vehicule pe GNCV in Europa.

* * *

Despre Antares Group
Antares Group a fost înfiinţat în anul 1994 și are sediul central în Râmnicu Vâlcea. Astăzi, din grup fac parte 10 companii, cu aproximativ 300 de angajaţi, care desfășoară activități diverse, precum transport auto, turism, construcţii, distribuţie de GPL si de curand GNCV. Strategia grupului constă în dezvoltarea durabilă a afacerii, prin îmbunătăţirea continuă a calităţii produselor şi serviciilor, creşterea profitabilităţii şi scăderea costurilor operaţionale. Mai multe informaţii despre Antares Group şi despre GNCV pot fi găsite aici: http://antares-group.ro, http://natural-gas.ro/antares.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe