Sparle si soparle, 02.03.2017

joi, 2 martie 2017
  • Asistenţa şi aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean a rămas un minut perplexă la şedinţa CJ Vâlcea în jurul dezbaterilor de la proiectul de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de funcţionare a Serviciului Public Judeţean de Pază Vâlcea, atunci când consilierul judeţean liberal Cristian Iliescu a declarat: „Domnule preşedinte, în baza Legii nr. 161/2003, articolele 90, coroborat cu 92, vă rog să constataţi încetarea de drept a mandatului colegului nostru, domnul Nicu Spiridon”. Fostul berar şef Nicu Spiridon este consilier judeţean şi şef al Serviciului Public de Pază, iar articolul 90 din Legea nr. 161/2003 spune că acei consilieri județeni care au funcția de director nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective. Poate ar fi bine ca secretarul CJ Vâlcea şi juriştii din instituţie să aibă o reacţie rapidă în acest caz!

 

  • Judecătorul imberb de la Consiliul Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu (fiul primarului din Govora, Mihai Mateescu) şi-a actualizat recent declaraţia de avere, din care aflăm că acesta a câştigat anul trecut din poziţia de preşedinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea circa 950 milioane de lei vechi, plus 100 milioane de lei vechi din cea de şef al Biroului Electoral de Circumscripţie Oteşani la alegerile locale. Bogdan Mateescu mai deţine un apartament în Băile Govora cumpărat în 2011, o maşină Mercedes, iar în anii 2011 şi 2013 a contractat credite bancare de 38.500 de euro şi 500 milioane de lei vechi.

 

  • Consilierul local Grig Crăciunescu, zis şi „Gică Contra”, i-a reproşat primarului Mircia Gutău chiar în şedinţa Consiliului Local de marţi că aruncă din bugetul local suma de 63.750 lei pentru organizarea unor evenimente de Mărţişor şi Ziua Femeii, însă primarul Râmnicului nu a rămas dator şi l-a „taxat” pe liberalul Crăciunescu astfel: „Ştii care e diferenţa dintre mine şi tine? Eu stimez femeile, admir femeile, îmi plac femeile”.

 

  • Ziarul nostru a declanşat o campanie care vizează numărarea zilelor în care, în mod sfidător şi arogant, deputatul Cristian Buican se agaţă de fotoliul de preşedinte al PNL Vâlcea, în ciuda scorului dezastruos obţinut în judeţ la alegerile parlamentare. Au trecut exact 81 de zile de la scrutinul electoral şi „ciobanul” Buican continuă să rămână preşedinte al liberalilor vâlceni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe