Sprijin de la Arhiepiscopia Ramnicului pentru o familie de rromi din Goranu

vineri, 24 februarie 2017

l

O familie de rromi aflată în evidența Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului a primit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie,  o mașină cu lemne pentru încălzirea locuinței, alimente și îmbrăcăminte.

Lemnele și ajutoarele sociale au fost dăruite familiei joi, 23 februarie 2017, în cadrul unei vizite pastorale a preoților slujitori ai Parohiei Goranu.

„Când oferim un sprijin material semenilor noștri, întotdeauna căutăm să aducem în inimile lor și bucuria credinței, a nădejdii și mai ales a dragostei lui Dumnezeu față de fiecare dintre noi. Astfel, dacă ajutoarele materiale pe care le oferim acestor familii țin numai o vreme, mângâierea sufletească care le însoțește ține o vreme îndelungată”, a declarat părintele.

Prezentă la acțiunea socială, doamna Viorica Adriana Iancu, reprezentanta Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, a subliniat faptul că Biserica Ortodoxă se îngrijește constant de toți aceia care îi cer ajutorul: „Într-o perioadă în care încălzirea locuințelor este tot mai costisitoare, slujitorii Bisericii caută să sprijine cu lemne de foc, alimente și medicamente cât mai multe familii nevoiașe, având prioritate însă cele cu mulți copii sau cu vârstnici lipsiți de ajutor. În acest sens, în ultimii ani, în Arhiepiscopia Râmnicului s-au dezvoltat variate programe sociale, care vin în întâmpinarea nevoilor sociale din comunitățile vâlcene. Aceste acțiuni social-filantropice sunt completate de acțiuni educative și de asistență medicală, în dorința ca toți credincioșii să aibă acces la educație și la servicii de sănătate, în propriile comunități”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe