Remus Borza a câştigat la RAAN un proces cu firma lui Georgică Cornu

joi, 23 februarie 2017

Tribunalul Mehedinți a dat câștig de cauză Euro Insol, lichidatorul judiciar al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN), în litigiul cu societatea Confort SA, firmă controlată de omul de afaceri timișorean Georgică Cornu, a anunțat EuroInsol.
Astfel, prin sentința civilă nr. 42, pronunțată joi, 16 februarie, în dosarul nr. 9089/101/2013/a4, Tribunalul Mehedinți a respins contestația formulată împotriva tabelului preliminar de creanțe, prin care Confort SA solicita de la RAAN RA suma de 663.783.220 lei ce reprezenta 35% din totalul datoriilor pe care RAAN RA le avea față de creditori la momentul deschiderii procedurii insolvenței, în luna septembrie a anului 2013.
„Prin înlăturarea de la masa credală a sumei de 663.783.220 lei, cresc considerabil șansele ca ceilalți creditori ai RAAN RA să-și recupereze creanțele. Printre cei îndreptățiți să-și recupereze creanțele se numără salariații RAAN, Complexul Energetic Oltenia, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – Unitatea Teritorială 515 București, ANAF, EximBank, Garanti Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Marfin Bank Romania”, a menționat Adrian Muntean, reprezentantul lichidatorului judiciar Euro Insol.
De altfel, Euro Insol s-a constituit și parte civilă în numele RAAN RA cu suma de 23 milioane lei într-un dosar penal instrumentat de DIICOT Drobeta-Turnu Severin. Prejudiciul reprezintă garanția de bună execuție ce a fost virată către Confort SA, într-un contract ce trebuia finalizat în anul 2012, prin care firma timișoreană s-a angajat să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare „în slam dens” pentru Sucursala Romag Termo.
”Nici până în prezent contractul nu a fost finalizat”, precizează oficialii Euro Insol.
RAAN a intrat în faliment pe 14 iunie 2016, Euro Insol fiind desemnat în calitate de lichidator judiciar, după ce planul de reorganizare propus de Tudor și Asociații a eșuat.
Cu toate că se află în procedura falimentului, RAAN asigură agentul termic în sezonul rece 2016 – 2017 către Municipiul Drobeta-Turnu Severin, după ce firma Alfa Ground Solutions, care fusese desemnată să construiască centrala centrala pe gaz pentru încălzirea oraşului, nu a finalizat investiția.
Sursa: focus-energetic.ro
RAAN-650x488

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe