Șpârle și șopârle, 09.02.2017

joi, 9 februarie 2017

  • Într-un comunicat publicat pe nemestecate de presa locală, deputatul liberal Cristian Buican îi acuza direct pe cei cinci parlamentari PSD de Vâlcea că nu au depus amendamente la Legea bugetului de stat pe 2017 care să vizeze alocarea de fonduri de la Guvern către diverse obiective de investiţii din judeţ. Deşi se află la al treilea mandat de parlamentar, se pare că preşedintele (!) PNL Vâlcea a uitat că legislaţia actuală restricţionează depunerea de amendamente de către parlamentari decât dacă se indică exact SURSA din care se poate finanţa obiectivul de investiţii inclus în bugetul de stat. Restul este gargară ieftină „marca” Buican!

 

  • Într-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro, Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi o apropiată a lui Traian Băsescu, precizează că, din punctul ei de vedere, Livia Stanciu (actual judecător la Curtea Constituţională) ar trebui să fie anchetată penal pentru represiune nedreaptă după condamnarea României la CEDO în cazul Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, pe care fosta preşedintă a ICCJ şi judecătorul Vasile Alixandri l-au condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, după două achitări, cu încălcarea dreptului la un proces echitabil.

 

  • Fostul primar „minoritar” din Alunu, Vasile Boeangiu, a fost prins în „ofsaid” de Curtea de Conturi întrucât în 2015 nu a calculat, evidențiat și încasat impozitul pe clădiri, pentru persoanele fizice, care nu au declarat construcțiile noi. Soldul contului „Creanţe ale bugetului local” la 31 decembrie 2015 nu era real, nu corespundea cu valoarea listelor de rămăşiţă, la aceeaşi perioadă, din evidenţa fiscală (evidenţa analitică) a unităţii, cu suma de circa 1,9 miliade de lei vechi. În fine, la finele anului 2015, Boeangiu avea înregistrat în balanța contabilă în contul „Materiale de natura obiectelor de inventar în magazie” un sold debitor negativ în valoare de 320 milioane de lei vechi, deși la inventarierea patrimoniului, la finele anului, nu s-a constatat nici un material de natura obiectelor de inventar în magazie.

 

  • Ziarul nostru a declanşat o campanie care vizează numărarea zilelor în care, în mod sfidător şi arogant, deputatul Cristian Buican se agaţă de fotoliul de preşedinte al PNL Vâlcea, în ciuda scorului dezastruos obţinut în judeţ la alegerile parlamentare. Au trecut exact 60 de zile de la scrutinul electoral şi „ciobanul” Buican continuă să rămână preşedinte al liberalilor vâlceni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe