Primarul Mircia Gutău recomandă accesarea fondurilor pentru relansarea economică

duminică, 5 februarie 2017

 


Primarul Râmnicului, Mircia Gutău
, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă că va demara un proiect prin care să atragă fonduri europene pentru a permite finanţarea europeană pentru modernizarea unor clădiri din domeniul public. Până atunci însă, primarul dorește să rezolve o problemă stringentă cu care se confruntă râmniceni de ani buni de zile. Este vorba de problema câinilor vagabonzi dar și a aurolacilor, care se hrănesc din tomberoanele aflate pe străzile din municipiu.

 

Edilul a precizat că a primit sute de adrese de la cetățenii orașului care pubele-subteranereclamau faptul că cerșetorii, aurolacii, oamenii străzii, în mare parte țigani, fac o mizerie de nedescris în zona tomberoanelor. Aceștia răstoarnă pubelele și împrăștie gunoaiele menajere unde se adună câinii vagabonzi și șobolanii.

 

Pentru a rezolva această problemă, primarul a promis că va moderniza sistemul de colectare şi va schimba treptat ghenele de gunoi în tot oraşul. Noile ghene nu permit răscolirea prin gunoaie, sunt elegante, vopsite în verde nu permit accesul câinilor vagabonzi şi a şobolanilor şi nici al aurolacilor. Dealtfel, pe parcursul anului trecut, acolo unde au fost deja amplasate aceste publele au fost apreciate de locatari. Din acest motiv, au fost majorate tarife de colectare, generate în mare parte de creşterea cheltuielilor operatorului legat la rândul său de creşterea salariilor impuse de lege.

 

Tot cu acest prilej, Gutău a recomandat reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul Radu Renga, să încerce să acceseze aceste fonduri pentru a-şi moderniza clădirea în care funcţionează. ce înseamnă instituţie publică, administraţie locală, ar trebui să solicite fonduri care să fie folosite pentru reabilitarea şi modernizarea clădirilor publice.

 

De asemenea, edilul Râmnicului a mai precizat că municipalitatea intenționează să mai construiască patru noi sensuri giratorii în zone intens circulate. Pentru primul sens giratoriu, respectivcel de la intersecția DN 67 cu DN 64, până în OMV, deja s-au demarat procedurile pentru licitații.

 

Cel de-al doilea sens giratoriu se va construi la intrarea în oraș dinspre Drăgășani, la intersecția cu drumul care duce spre stațiunea Ocnele Mari.

 

Cel de-al treilea sens giratoriu va fi construit pe strada Republicii la intersecția cu strada Decebal, în nordul oraşului, unde s-a construit un nou supermarket și traficul este foarte intens.

 

Ultimul sens giratoriu este planificat a se construi la intersecţia DN 64 cu Pasarela Oltchim, însă lucrările vor mai așepta până se află cine este proprietarul acelei zone.

 

 Mircea Gutau consideră că dacă se va pune un accent susținut pe accesarea fondurilor europene, ar putea să dea de lucru la multe firme de construcţii din judeţ. Firme ce traversează o perioadă grea şi totodată, să introducă sume importante de bani în circuitul economic al judeţului – menționează semnaluloltului.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe