Primarul Mircia Gutău: "Economia Râmnicului nu are nevoie doar de juriști si economisti, ci și de meseriași"

duminică, 5 februarie 2017

 

 

Una dintre marile probleme cu care se confruntă Râmnicul, lipsa locurilor de muncă bine plătite, s-a resimțit în ultimii ani prin reducerea numărului de locuitori, ca urmare a plecărilor în străinătate. Primarul Mircia Gutău spune că, în următoa­rea ședință a Consiliului Local, va fi creat un departament special în ca­drul Primăriei, care să se ocupe de atra­gerea de investitori.

 

"În orașul nostru sunt câteva sute de locuri de muncă la Faurecia, la fel de multe în oferta lunară a AJOFM. Problema este că sunt sute de oameni care au terminat, în ultimii ani, facultăți de drept, de economie și nu își găsesc un loc de muncă. Nu există atâtea posturi de juriști și de economiști, de aceea am discutat și cu cei de la Inspectoratul Școlar pentru crea­rea de clase de meserii, cum erau școlile profesionale pe vremuri”, declară Gutău.

În privința terenurilor ce-ar putea fi concesionate pentru diferite investiții, primarul Râmnicului spune că-n jurul orașului și în zona platformei chimice mai sunt suprafețe libere.

„Pentru a da face atractive acestor terenuri, trebuie să existe toate utilitățile. În plus, se va realiza un sistem de transport mai larg, astfel încât un cetățean care lu­crează la 5 – 10 kilometri de centrul orașului să poată folosi mijloa­cele de transport în comun”, a mai spus Mircia Gutău, scrie curieruldevalcea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe