Penalii din Vâlcea care scapă de mâna justiţiei

vineri, 3 februarie 2017

Un numar de 31 de actuali şi foşti primari, secretari şi funcţionari publici vâlceni cercetați sau chiar trimişi în judecată pentru abuz în serviciu scapă de dosare.

Printe cei care scapă basma curată odată cu aprobarea „Ordonanţelor Grideanu“ se numără directorul „căminului groazei de la Măciuca“ în care bolnavii erau ţinuţi dezbrăcaţi şi legaţi de paturi. Sergiu Smărăndoiu, șeful Centrului de Recuperare şi Reabilitare Psihică Măciuca, este acuzat că lua angajaţii instituției să muncească în curtea lui, iar bolnavii, pentru că rămâneau nesupravegheaţi, erau legaţi de paturile de fier. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a autosesizat după ce în presă au apărut fotografii cu bolnavii legaţi.

Un alt caz este cel al fostului primar al comunei Măldăreşti, Ionel Dragu, care alături de alți 11 angajați ai instituţiei au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. Ei sunt acuzaţi că de-a lungul timpului au falsificat peste 3.000 de documente ale persoanelor care beneficiau de ajutor social, cauzând primăriei un prejudiciu de peste un milion de lei.

Tot pentru abuz în serviciu este trimis în judecată și Alexandru Roşu, fostul primar al comunei Bujoreni, alături de alţi zece angajaţi ai primăriei care au făcut parte din Comisia de fond funciar. În frunte cu secretarul, şi-au unit forţele pentru retrocedarea ilegală a unui teren de peste 1.000 mp aflat în vecinătatea Staţiunii Pomicole Bujoreni. Terenul a ajuns într-un final în posesia secretarului primăriei, Gheorghe Petrescu.

Şi primarul comunei Grădiştea, Ilie Boiangiu, are probleme cu legea. Acesta este acuzat de punerea ilegală în posesie a unui localnic. În aceeaşi situaţie este şi primarul comunei Scundu. Conducerea Primăriei Dăeşti este trimisă în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Primarul George Popolan, secretarul Maria Florian și fostul viceprimar Călin Ştefan au fost trimişi în judecată pentru că au permis ca patru persoane din Dăeşti să nu îndeplinească orele de muncă în folosul comunităţii, deşi existau hotărâri judecătoreşti definitive în acest sens.

Dumitru Drăghici, primarul comunei Sălătrucel, a falsificat mai multe contracte de arendă, iar Ilie Fîrtat, fostul primar al oraşului Horezu, este acuzat că a şters unei socităţi comerciale datoriile de 200.000 de lei pe care le avea către bugetul local pentru ca aceasta să poată participa la o licitaţie organizată de primărie. Dosarele celor doi edili au fost trimise în judecată. De asemenea, o angajată de la Biroul Achiziţii al Primăriei Râmnicu Vâlcea a ajuns în atenţia DNA după ce soţul a reclamat-o că pentru bani favoriza o anumită firmă să câştige licitaţii.

Sursa: gds.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe