Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: Evanghelia aceasta ne arată puterea rugăciunii stăruitoare și puterea rugăciunii mamei pentru copilul ei

miercuri, 1 februarie 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: Evanghelia aceasta ne arată puterea rugăciunii stăruitoare și puterea rugăciunii mamei pentru copilul ei

Duminică, 29 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură împărtășit celor prezenți, Părintele Arhiepiscop a arătat faptul că „femeia caneneeancă, îndurerată fiind de suferința fiicei sale, își așază nădejdea în Mântuitorul Iisus Hristos, despre Care auzise, probabil, că-i vindecase și pe cei doi demonizați din ținutul Gherghesenilor.

Auzind că Mântuitorul Iisus Hristos a venit în ținutul ei, aceasta a alergat înaintea Lui pentru a-L ruga să-i tămăduiască fiica. Vindecarea fiicei a fost împlinită după convorbirea dintre Mântuitorul cu femeia cananeeancă și după mijlocirile Sfinților Apostoli, fapt care ne arată puterea rugăciunii stăruitoare, a rugăciunilor de mijlocire săvârșite pentru cei aflați în suferință și puterea rugăciunii mamei pentru copilul ei. Această femeia n-a căzut în deznădejde, ci crede cu tărie că Fiul lui Dumnezeu poate săvârși minunea vindecării fiicei sale, fapt pentru care Însuși Mântuitorul o apreciază când a spus că nu s-a văzut atâta credință între fiii lui Israel. (…)

Evanghelia aceasta ne arată că Dumnezeu săvârșește multe minuni în viața omului și în urma mijlocirilor pe care le fac sfinții. Și noi, în multe rânduri,  ne rugăm lui Dumnezeu, cerându-I, prin rugăciunile și mijlocirile sfinților, tămăduirea bolilor sufletești și trupești, iar din pericopa evanghelică de astăzi trebuie să învățăm că rugăciunea trebuie să fie stăruitoare și, în același timp, trebuie să trăim în permanență cu nădejdea că Dumnezeu va împlini cererile noastre”.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe