Primarul Chelcea din Berbesti, ACUZAT ca aranjeaza concursuri de angajare la GAL Cerna - Oltet

marți, 31 ianuarie 2017

Am primit pe adresa redactiei:

Bună ziua,

Aş dori să vă informez cu privire la faptul că pentru Grupul de Acţiune Locală Cerna-Olteţ, având ca lider al Asociaţiei Oraşul Berbeşti, jud. Vâlcea, reprezentat prin domnul Chelcea Vintilă în calitate de primar, se organizează concursuri fictive de ocupare a 4 posturi în cadrul acestui GAL. Precizez că până la această oră când fac această sesizare, nu au fost afişate nicăieri informaţii despre concursurile fictive de ocupare a posturilor în cauză, iar pe holurile instituţiei din Berbeşti deja „viitorii” angajaţi îşi completează dosarele pentru angajare, aceştia fiind fie susţinători politici ai domnului Chelcea Vintilă, fie rude ale acestuia. Din câte am înţeles, abia astăzi sau maine se vor afişa condiţiile pentru participarea la concursul pentru ocuparea acestor posturi, iar termenul de pregătire a dosarelor va fi de maxim o zi sau două, lucru ce încalcă toate principiile de egalitate de şanse, de nediscriminare, de liber acces la informaţiile de interes public şi altele, prin felul abuziv şi părtinitor de participare la concursul pentru ocuparea acestor posturi. O să încerc să sesizez toate instituţiile posibile, fiindcă nu ştiu pe cine ar trebui să contactez în vederea acestei situaţii anormale şi ilegale. Atât eu, cât şi alte persoane interesate de ocuparea acestor posturi, nu putem avea acces la nişte informaţii care se presupun a fi publice, fac apel la dumneavoastră, aşa cum voi încerca să fac şi la presă, pentru că nu este posibil ca în anul 2017 să se folosească astfel de procedee de constrângere şi de limitare a drepturilor cetăţenilor.

Vă mulţumesc!

Cu respect, Lăutaru Gheorghe

Revenind la sesizarea anterioară, doresc să vă informez că în jurul orelor 11:00, la sediul Primăriei Oraşului Berbeşti au fost afişate cerinţele pentru aşa-zisele concursuri. Data pentru depunerea dosarelor este 01 februarie 2017, adică mâine. Este strigător la cer cum se muşamalizează corupţia şi abuzurile. Vă rugăm să verificaţi şi să luaţi măsuri! Este inadmisibil să se folosească astfel de înşelătorii! Tematica şi bibliografia, deşi sunt vaste, nu pot fi studiate într-o singură zi, în aceeaşi zi în care candidaţii ( cei neagreaţi) trebuie să facă şi vizita medicală, să obţină şi cazierul, să complecteze şi restul dosarului! Unde este egalitatea de şanse? Unde este tratamentul egal? Unde este nediscriminarea? Unde este transparenţa? Unde este corectitudinea? Unde sunt toate principiile care stau la baza funcţionării instituţiilor publice? Nu este posibil să vrem să ne angajăm şi să nu avem şanse în faţa rudelor sau simpatizanţilor politici ai unei persoane cu funcţie de conducere, implicit domnul primar Chelcea Vintilă.

Îmi pun speranţa, ca cetăţean, că sesizarea mea va fi câtuşi de puţin verificată. Sunteţi ultima speranţă a cetăţenilor în faţa abuzurilor şi nedreptăţilor la care suntem supuşi de sistem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe