Muncitor strivit de un motostivuitor

vineri, 20 ianuarie 2017

Un bărbat de 55 de ani, lăcătuş mecanic la o societate comercială din Râmnicu Vâlcea , a fost strivit, aseară, de un motostivuitor manevrat de un coleg de serviciu care mergea cu spatele. Muncitorul a fost târât câţiva metri până când utilajul s-a oprit într-un zid metalic şi aşa şi-a dat seama şi cel care îl manevra că s-a întâmplat ceva.  Accidentul de muncă a avut loc pe un şantier construcţii din comuna Alunu judeţul Vâlcea.

Potrivit medicilor de pe ambulanţă bărbatul a fost preluat în stare de înconştienţă cu o puternică hemoragie internă.

„Era în şoc hemoragic ischemic şi prezenta multiple traumatisme la nivelul abdomenului şi a picioarelor. A fost dus direct în sala de operaţie” a declarat doctorul de pe ambulanţă.

Rănitul urmează să rămână în spital mai multe zile. Accidentul de muncă a fost anunţat pe 112. Poliţia şi inspectorii de la ITM au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a întâplat totul şi dacă au fost sau nu respectate normele de protecţie şi securitate în muncă. „Muncitorul care a provocat accidentul cel mai probabil va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Pentru că accidentul este cu incapacitatea temporară de muncă a salariatului angajatorul are obligaţia să constituie o comisie de cercetare care să stabilească vinovaţii,” a spus Ion Tănăsoiu, director ITM Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe