Grupare de contrabandişti, destructurată de poliţişti

vineri, 20 ianuarie 2017

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi a specialiştilor criminalişti, toţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, au efectuat joi 12 percheziţii, pe raza comunei Câineni, într-un dosar penal de contrabandă cu alcool şi ţigări. Potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării peste 6.000 de lire sterline, aproximativ 700 de litri de băuturi alcoolice, 5.288 de ţigarete netimbrate, 2 aparate artizanale de confecţionare a ţigaretelor, 120 grame de tutun vrac, 447 de tuburi goale pentru ţigarete şi 25 de articole pirotehnice.

Din cercetări a reieşit că, 5 bărbaţi, din comuna Câineni, ar fi făcut contrabandă sub forma deţinerii, producerii, transportului şi vânzării bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia si deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

În fapt, cei în cauză s-ar fi aprovizionat, în cursul anului 2016 cu ţigări de contrabandă pe care le vindeau în România la un preţ mai mare. De asemenea, aceştia ar fi produs ţigarete cu aparate artizanale, folosind tutun vrac şi ar deţinut şi comercializat băuturi alcoolice în afara antrepozitului fiscal.

În această dimineaţă, poliţiştii au descins la 7 locaţii, respectiv la sediul unei societăţi comerciale şi la 6 locuinţe, toate din comuna Câineni, în vederea depistării produselor de contrabandă. De asemenea au percheziţionat 5 autovehicule.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării, peste 6.000 de lire sterline, aproximativ 700 de litri de băuturi alcoolice, 5.288 de ţigarete, 2 aparate artizanale de confecţionare a ţigaretelor, 120 de grame de tutun vrac, 447 de tuburi goale pentru ţigarete şi 25 de articole pirotehnice.

Cei 5 bărbaţi au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise de poliţişti.

În cauză se efectueză cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de contrabandă, fapte prevăzute de Legea nr. 227/2015, privind Codul Fiscal şi deţinerea de băuturi alcoolice, fapte prevăzute de Legea nr. 86/2006, privind Codul Vamal.

La percheziţii a participat şi o echipă din cadrul Direcţiei Regionale de Vamă Dolj. (gds.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe