Începe recensământul populaţiei canine din municipiul Râmnicu Vâlcea

luni, 9 ianuarie 2017

La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea va demara, mâine, recensământul populaţiei canine, acţiune derulată de către reprezentanţii Corpului de Control al Primarului – Inspectori Zonali, ai Serviciului Relaţii, Îndrumare Asociaţii de Proprietari şi ai Poliţiei Locale. În cadrul acestei acţiuni, agenţii municipalităţii, care se vor identifica prin intermediul legitimaţiilor de serviciu, vor vizita fiecare gospodărie sau apartament în vederea evidenţierii, pe baza unui Formular de identificare, a câinilor deţinuţi pe proprietatea respectivă. Totodată, recenzorii vor identifica şi câinii fără stăpân existenţi în zonele ce le-au fost arondate, inclusiv prin fotografierea acestora.

Cu această ocazie, proprietarii de câini vor fi înştiinţaţi că, în conformitate cu prevederile legale din domeniu, au obligaţia de a-şi microcipa animalele deţinute în vederea înregistrării în RECS (Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân). În felul acesta, se va preîntâmpina abandonarea câinilor pe domeniul public, fenomen care reprezintă un factor important în creşterea populaţiei canine fără stăpân din Râmic.

Deţinătorii de câini din municipiu sunt rugaţi să ofere toate informaţiile necesare persoanelor care vor efectua acest recensământ.

Această acţiune – estimată a dura câteva luni – este prima din seria de măsuri impuse de HCL nr. 286/2016 (recensământ – microcipare – sterilizare), care vor duce, în final, la eradicarea fenomenului câinilor fără stăpân din oraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Începe recensământul populaţiei canine din municipiul Râmnicu Vâlcea”

  1. Cred ca aceasta actiune va conduce si la stringerea ciinilor fara stapin care terorizeaza orasul. Sunt cetateni care adapostesc exemplare de ciini fara stapin chiar in interiorul blocurilor ceea ce nu este normal.
    Consider ca ar trebui impusa o taxa pentru fiecare posesor de animale pe care le adapostesc in apartamente deoarece fac mare deranj atunci cind le scot la plimbare , fara lesa , fara matura , faras si punga pentru excremente. Orasul este plin de asemenea excremente care pot conduce la imbolnavirea tuturor dar in special a copiilor si celor virstnici.
    In orice tara civilizatea posesorii de animale de companie respecta in primul rind Legea , ceea ce in Romania nu se intimpla.
    Poate prin perceperea acestei taxe de catre CL li se va forta mina sa respecte si Legea romaneasca asa cum este ea , buna sau rea.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe