Veteran de 103 ani, colindat de militarii geniști vâlceni!

luni, 2 ianuarie 2017

Datini şi obiceiuri de Anul Nou alături de veteranii vâlceni

Pluguşorul geniştilor vâlceni a ajuns în comuna Stoeneşti din judeţul Vâlcea, pentru a-l colinda pe sublocotenentul în retragere Ion Alradi, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, la împlinirea venerabilei vârste de 103 ani. Urările grupului de colindători genişti însoţite sunetele clopoţeilor şi pocnetele din bici, l-au emoţionat pe veteran, care, cu lacrimi în ochi ne-a mărturisit: „anul trecut v-am promis ca vă aştept să ciocnim un pahar şi când împlinesc 103 ani, pentru anul viitor nu vă promit nimic”.

Veteranul, chiar dacă aude foarte puţin, a fost destul de emoţionat, faţa lui arăta cât de bucuros este atunci când îi trec pragul militarii, oamenii pentru care are un respect deosebit. Îşi aminteşte cu durere în suflet toate atrocităţile din vremea războiului, dacă ar putea da timpul înapoi, dar cu mintea de acum, ar face tot ce i-ar sta în putinţă pentru a nu se ajunge la război. („Nu războiul este soluţia, de ce să moară atâţia oameni nevinovaţi?”)

La aniversarea veteranului au fost prezenţi comandantul Bazei de Instruire pentru EOD - colonelul Petre Barbu şi locotenentul colonel Iulian Truşcă – proaspăt comandant al Centrului Militar Judeţean Vâlcea, cadre militare din cele două structuri şi un grup de colindători genişti de la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”.

După urările de pluguşor, veteranului i-au fost oferite cadouri însoţite de diplome aniversare, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă pe timpul acţiunilor militare la care a participat în acei ani de grele şi grave încleştări, pentru a păstra întreagă şi neştirbită avuţia moştenită de la moşi şi strămoşi.

Sursa: https://www.armataromaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe