VIDEO - Klaus Iohannis a respins propunerea PSD ca Sevil Shhaideh sa fie premier. Presedintele nu a dat nici un motiv si a cerut o alta propunere de la PSD - ALDE

marți, 27 decembrie 2016

Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh
Foto: Presidency.ro

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca nu accepta propunerea facuta de PSD si ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie nominalizata ca premier. Iohannis a cerut coalitiei PSD - ALDE sa faca o noua nominalizare. Intr-o declaratie de presa extrem de scurta, Iohannis nu a dat nici un motiv pentru care a respins propunerea, spunand doar ca "am cantarit cu grija argumentele pro si contra".

Reamintim ca Liviu Dragnea a spus saptamana trecuta ca Shhaideh este singura propunere pe care o s-o faca presedintelui pentru conducerea viitorului guvern.

Sevil Shhaideh este o figura politica aproape necunoscuta. A fost secretar de stat si ministru al Dezvoltarii in guvernul Ponta, inlocuindu-l in scaunul ministerial chiar pe Liviu Dragnea. Anterior, a lucrat la Consiliul Judetean Constanta, unde a fost mana dreapta a fostului baron PSD Nicusor Constantinescu. Ea este casatorita cu un cetatean sirian, despre care Rise Project a scris saptamana trecuta ca este un aparator al regimului presedintelui Bashar Al Assad, acuzat de ONU de crime impotriva propriului popor.

Declaratiile presedintelui:

  • Bună ziua! Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziția de Prim-ministru.
  • Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra, și am decis să nu accept această propunere. În consecință, solicit coaliției PSD + ALDE să facă altă propunere. Vă mulțumesc!”

Context:

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat pe 22 decembrie, dupa ce a avut consultari cu partidele parlamentare, ca va desemna premierul dupa Craciun.

Saptamana trecuta, presedintele PSD a cerut "public" serviciilor secrete sa precizeze daca exista vreo problema de securitate legata de sotul premierului Sevil Shhaideh, Akram, care este cetatean siriano-roman si a fost acuzat ca ar avea pozitii pro Bashar al-Assad.

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 27 decembrie 2016, 11:03 Actualitate | Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe