Șpârle și șopârle, 22.12.2016

miercuri, 21 decembrie 2016
  • Puţină lume ştie că proaspătul senator PSD de Vâlcea, Bogdan Matei, a fost cel care l-a secondat pe venerabilul senator Leon Dănăilă la şedinţa de constituire a noului Senat din legislatura 2016-2020. La fel ca la consiliile locale şi judeţene, şi la şedinţele inaugurale de la Parlament, regula este ca preşedintele de şedinţă să fie cea mai în vârstă persoană, iar acesta să fie secondat de două persoane cele mai tinere.
  • O premieră pentru SC Nurvil SRL Vâlcea, care intră în marea bătălie a producătorilor de componente din industria auto. Primăria Râmnicului a eliberat certificatul de urbanism nr. 1748/12 decembrie 2016 pentru SC Nurvil SRL, strada Ştrandului, punct Troianu, ce are ca obiect „Construire unitate producție, prelucrare, asamblare și livrare (caroserii și alte componente auto), spații administrative, proiectare-cercetare”.
  • Fostul prefect Dumitru Cornoiu s-a „îmbătat cu apă chioară” în campania electorală crezând că va scoate un scor bun la alegerile parlamentare. Într-adevăr, Cornoiu a strâns peste 5.600 de semnături pentru candidatura sa, dar la alegeri nu a adunat decât vreo 800 de voturi (de şapte ori mai puţin), semn că socoteala de acasă a fostului prefect nu s-a potrivit cu cea din târg.
  • Mare parte din clădirile care compun Spitalul nr. 2 (Spitalul Vechi) din Râmnicu Vâlcea arată ca după... un bombardament şi au nevoie urgentă de renovare şi consolidare. Clădirea principală a spitalului este monument istoric, deci se impune o atenţie deosebită la viitoarele lucrări de restaurare. Cele mai distruse clădiri sunt cele în care funcţionează bucătăria şi spălătoria, dar nici în cabinetele medicale şi nici în saloanele de internări nu sunt respectate minimele condiţii sanitare şi de igienă prevăzute de normele europene sau româneşti. Consiliul Judeţean ar trebui să facă urgent demersurile pentru întocmirea şi implementarea unui proiect cu finanţare europeană privind modernizarea şi reabilitarea întregului Spital Vechi, la fel cum s-a făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea!
  • Miercuri dimineaţa, deputaţii au depus jurământul. Şedinţa a fost prezidată de Dumitru Lovin, deputat ALDE de Vâlcea. Lovin este decanul de vârstă al Camerei Deputaţilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe