Sevil Shhaideh este NOUL PREMIER propus de PSD. Dragnea: „Nu am făcut un concurs de vedete”

miercuri, 21 decembrie 2016

Sevil Shhaideh este propunerea de premier PSD pe care Liviu Dragnea i-a făcut-o astăzi preşedintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Cotroceni. Sevil Shhaideh este o apropiată a lui Liviu Dragnea. „Nu am făcut un concurs de vedete, nu va fi un guvern de vedete. Notorietatea doamnei Shhaideh, a tuturor membrilor guvernului, va fi dată de ce vor face ei”, a spus Dragnea, comentând că legitim ar fi fost să-şi asume el funcţia de premier, însă nu a vrut să creeze un conflict inutil.

Sevil Shhaideh este propunerea de premier pe care PSD-ALDE a înaintat-o miercuri preşedintelui Klaus Iohannis la consultările de la Palatul Cotroceni, conform anunţului făcut de preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că nu are nicio relaţie de rudenie cu Sevil Shhaideh şi că aceasta este membră a PSD din 2015.

Preşedintele PSD a spus că pe Shhaideh o recomandă pentru această funcţie "capacitatea de muncă, ştiinţa administraţiei, viziunea de dezvoltare" şi cunoaşterea "activităţii tuturor ministerelor".

Sevil Shhaideh  a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, a fost secretar de stat în acest minister.

Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală. De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister. După ce Dragnea a fost condamnat, Sevil Shhaideh a preluat portofoliul de ministru al Dezvoltării în Guvernul Ponta.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011, iar presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Liviu Dragnea a afirmat însă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost "martor", alături de alte persoane.

UPDATE 10:20 Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că a "luat" mandat de la colegii din CEX al PSD pentru a face o propunere de prim-ministru la consultările cu preşedintele Iohannis, dar că nu le-a spus acestora vreun nume de premier.

"Am avut o şedinţă scurtă a CExN al PSD. Am primit mandat de la colegii mei să fac o propunere preşedintelui României pentru un candidat de prim-minstru din partea PSD, susţinut şi de ALDE, întreaga coaliţie de guvernare, propunere pe care o voi face drect preşedintelui României şi pe care o voi anunţa la conferinţa de presă de după consultări".

Întrebat dacă propunerea de premier va fi membru PSD, Dragnea a răspuns: "Categoric".

La o zi după convocarea noului Parlament, Klaus Iohannis aşteaptă din nou partidele politice la Cotroceni pentru consultări referitoare la cel mai fierbinte subiect al momentului: numele viitorul prim ministru al României şi, implicit, componenţa noului Guvern. Decizia va fi luată în urma întrevederii-cheie între preşedinte şi cele două partide care, prin semnarea unui protocol de colaborare, au reuşit să formeze o majoritate parlamentară, PSD şi ALDE, formaţiuni care nu au participat la prima rundă de discuţii.

Iniţial, şeful statului a anunţat că PSD şi ALDE vor fi convocate separat la negocieri, miercuri şi joi, lucru pe care liderii celor două formaţiuni nu l-au agreat, arătând că, după semnarea protocolului, nu poate fi vorba de discuţii separate.

Sursa> gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe