Antares lansează prima stație ITP din România pentru autovehiculele care funcționează cu GNC

luni, 28 noiembrie 2016

Antares Group, deţinut de omul de afaceri Dumitru Becşenescu, prezent în TOP 300 Capital, a anunţat o nouă investiţie ca parte a proiectului prin care sprijină pe piaţa românească gazul natural comprimat.

Este vorba despre prima staţie ITP (inspecţii tehnice periodice) din România pentru autovehiculele care funcţionează cu gaz natural comprimat (GNC), pe care o inaugurează la Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiţii de aproximativ 130.000 de euro, potrivit unui comunicat de presă.

Noua linie ITP este situată în aceeaşi incintă în care a fost dezvoltată şi singura staţie publică de alimentare cu GNC pentru vehicule, lansată de Antares în urmă cu circa un an. ”Odată cu deschiderea primei staţii ITP pentru vehiculele pe GNC, se face încă un pas important în perspectiva încurajării trecerii de la carburanţii tradiţionali la cei economici şi prietenoşi cu mediul”, spune Dumitru Becşenescu, preşedintele Antares Group.

În Antares Group sunt trei companii care oferă servicii în domeniul GNC: Denisson Energy - furnizor de GNC pentru vehicule, Antares Transport - operator de transport de călători prin linii regulate cu midibuse alimentate cu GNC, şi Antares Motors, care pune la dispoziţie serviciul de verificări tehnice periodice pentru autovehiculele pe GNC.

Referitor la prima staţie de alimentare cu GNC, inaugurată de companie în decembrie anul trecut, parte dintr-un proiect în care s-au investit 3,2 milioane de euro, aproximativ 15% din vânzările staţiei înseamnă vehicule care nu aparţin Antares Group, depăşind cu mult estimările iniţiale. O categorie semnificativă de clienţi este reprezentată de ”clienţii corporate”, precum firma de distribuţie locală pentru Coca-Cola, un grup de firme care efectuează curse speciale pentru salariaţii proprii şi un transportator pentru Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

”România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu are o reţea de staţii de alimentare cu GNC”, mai spune Dumitru Becşenescu.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe