Șpârle și șopârle, 24.11.2016

joi, 24 noiembrie 2016
  • Centrul de Expoziţii din Călimăneşti a ajuns în cadrul seriei de reportaje România Curată de la Digi 24, sub titlul „Centre de afaceri în orăşele fără întreprinzători”. S-a văzut din nou incompetenţa unui aşa zis director al centrului, Nicolae Văduva, care de un an taie frunze la câini pe salarii grase. Televiziunea în cauză a descoperit că en-gros-ul cu spaţiu expoziţional în care sute de chinezi ar fi adus mai aproape de comercianţii din Transilvania marfă de butic a rămas doar pe hârtie. Eduard Ursescu, omul de afaceri care promitea la semnarea contractului sute de locuri de muncă până la finalul lui 2016, refuză azi să vorbească despre centru. Între timp, firma fără nici un angajat a ajuns sub controlul câtorva off-shore-uri din Cipru cu interese imobiliare. Rămas şi fără chiriaşi şi cu taxe anuale de peste 80.000 de euro pe an, Centrul de expoziţii aşteaptă vara lui 2017, când Bruxelles-ul îşi opreşte monitorizarea.

 

  • Şocul dezvăluirilor făcute de primarul Mircia Gutău, privind condiţiile mizerabile din închisori şi aresturi de poliţie, a făcut deja înconjurul întregii ţări, dar tot acest semnal de alarmă nu va ajunge şi la Guvern, care să ia măsuri pentru remedierea problemelor. Spre exemplu, încă din 2006, Gutău a atras atenţia despre starea deplorabilă a arestului Poliţiei Vâlcea, dar şi a întregului sediu al IPJ. Au trecut zece ani de atunci şi situaţia este şi mai gravă: clădirea s-a degradat şi mai mult, iar ofiţerii de la Poliţie şi SRI sunt nevoiţi să lucreze în „birouri” peste care cade tencuiala sau în care bate vântul doar la propriu. Poate ar fi bine ca Ministerul Afacerilor Interne să aloce urgent bani pentru reabilitarea şi modernizarea sediului IPJ Vâlcea, un imobil construit în urmă cu peste 50 de ani şi peste care nu s-a dat nici un... strat de var între timp.

 

  • Aşadar, Compania de Drumuri a aprobat traseul final al autostrăzii Sibiu-Piteşti, însă în presă nu s-a pus accentul pe secţiunea 6, care constă în reabilitarea a 14 km de drum naţional, respectiv DN 73C, fiind drum de legătură între nodul rutier Tigveni şi Râmnicu Vâlcea, precum şi construcţia a 2,5 km de drum nou. Cei 16,5 km de drum de legătură vor fi construiţi în 2020, odată cu finalizarea secţiunii Curtea de Argeş-Piteşti, iar în comunele Câineni, Racoviţa şi Perişani, lucrările efective sunt preconizate să înceapă în anul 2019.

 

  • Se aude că fostele organizaţii ale Partidului Conservator din Drăgăşani, Laloşu şi Berbeşti vor vota în bloc cu Sorin Petrescu, candidatul la parlamentare al PRU-ului lui Florin Brăgău. Sorin Petrescu a fost director al Direcţiei Silvice Râmnicu Vâlcea şi o perioadă preşedinte al PC Vâlcea. Reamintim că partidul lui Tăriceanu şi PC au fuzionat şi au format formaţiunea politică ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe