Distribuiți să afle țara! Străinii, printre care și arabii au luat 70% din terenul arabil al României. Ce facem?

sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Distribuiți să afle țara! Străinii, printre care și arabii au luat 70% din terenul arabil al României. Ce facem?

SHARES
Distribuie şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! 🙂

Peste un milion de hectare de teren arabil se află în proprietatea străinilor, din care 23,4% aparține italienilor, 15,5% – nemților, 10% – arabilor, 8,2% – ungurilor, 6,2 % – spaniolilor, 6,1% – austriecilor şi 4,5% – danezilor, potrivit companiei AgroIntelligence SISA, care oferă consultanta în sectorul agroalimentar şi care a ajuns la aceste rezultate analizând raportoarele notariale.

Situaţia actuală a pieţei funciare a determinat fermierii şi reprezentanţii acestora să solicite modificarea legii privind vânzarea terenurilor agricole, astfel încât investitorii străini sa nu mai poată să cumpere suprafeţe mari de teren, ci să fie încurajaţi să lucreze terenuri luate în arendă.

Porivit zf.ro, românii sunt dezavantajaţi faţă de străini în ceea ce priveşte accesul la finaţarea pentru achiziţionarea de terenuri agricole pentru că investitorii străini beneficiază de dobânzi mai mici din partea băncilor sau de dobânzi subvenţionate de stat, în timp ce în România dobânzile sunt prohibitive.

Trebuie făcute legi care să încurajeze arenda. Prin vânzarea pământului noi ne vindem patrimoniul naţional. Dacă unii au transformat <> în <> nu înseamnă că este în regulă. Ungurii, nemţii au spus că pământul este patrimoniul naţional, prin urmare nu circulă cum vrea unul sau altul. Cei care deţin terenuri agricole sunt proprietari de patrimoniu naţional, prin urmare nu ar trebui să-l dea cui vor şi cum vor”, a declarat fostul ministru al agriculturii, Valeriu Tabără, în cadrul conferinţei „Agrostandard”.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Distribuiți să afle țara! Străinii, printre care și arabii au luat 70% din terenul arabil al României. Ce facem?”

  1. ce spuneti voi acum este ceva asemanator cu cel care castiga luni la loto fara sa fi jucat...este o stire...importanta...dar daca o difuzati mai inainte cu vreo sase ani, era ceva.Dar asa, zero

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe