Şeful Companiei de Drumuri: până la sfârşitul acestei luni se va finaliza studiul de fezabilitate la autostrada Sibiu-Piteşti

miercuri, 9 noiembrie 2016

Hotnews.ro: Pe Sibiu - Pitesti au fost declaratii ca veti lansa licitatia in acest an pentru proiectarea celor doua capete, insa SF-ul pe cele doua capete inca nu este gata.
Catalin Homor, şeful CNAIR (fosta CNADNR): Nu este gata. Termenul de finalizare este sfarsitul lunii noiembrie. Studiu geotehnic a fost finalizat, a fost inaintat catre noi un studiu preliminar, s-au facut ceva observatii pe el. Acum se lucreaza la proiectarea efectiva si termenul de depunere e finalul lunii.
Hotnews.ro: Si este realista lansarea licitatiilor in acest an?
Catalin Homor: Da, este foarte realist. Pentru a nu pierde timpul cu cele doua capete sa asteptam sa se finalizeze integral acel proiect, am decis sa le finalizam in avans si implementarea sa castige cel putin 6-8 luni.
Hotnews.ro: Deci cand estimati lansarea acestei licitatii?
Catalin Homor: Pana la sfarsitul lunii decembrie.
Hotnews.ro: Va intreb pentru ca vorbim de un proiect al carui SF nu este gata inca, dar dvs vreti sa lansati o licitatie foarte-foarte repede. In conditiile in care, pana acum, am discutat de niste proceduri care s-au miscat foarte incet si cu mari intarzieri.
Catalin Homor: Important este sa ne propunem. Noi ne propunem sa facem chestiunea asta. Din punct de vedere tehnic este posibil sa avem SF-ul la finele lunii noiembrie si este fezabil sa lansam licitatia pana la sfarsitul anului.
Hotnews.ro: Deci, practic, acum vorbim doar de teorie...
Catalin Homor: Daca sunt chestiuni imprevizibile, independente de vointa noastra si nu le putem noi controla, bineinteles ca ori facem niste estimari futuriste si ne luam o rezerva de cateva luni, ori incercam sa fim cat se poate de realisti astfel incat cu forta de munca pe care o avem sa inaintam termene tangibile...
Hotnews.ro: O intrebare pe care tot o punem mereu: Care este traseul final pentru Sibiu - Pitesti? Ca nu l-am vazut nicaieri publicat, de la un cap la altul.
Catalin Homor: Astazi nu avem un traseu aprobat de la Sibiu la Pitesti. Avem doar pe sectiunea 1, 4 si 5. Pe sectiunile 2 si 3 care sunt cele mai dificile JASPERS-ul, care e consultantul Comisiei Europene, a avut nenumarate observatii si de fiecare data a cerut completari. Ultimele completari au fost transmise zilele trecute. Observatiile s-au finalizat si probabilitatea de a aproba traseul cap-coada pana la finalul lunii noiembrie este mare. Probabil saptamana viitoare vom avea traseul in Consiliul Tehnico-Economic din CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe