Primăriile municipiilor şi oraşelor vâlcene pot participa la sesiunea de finanţare deschisă de Comisia Europeană pentru Programul Orizont 2020

joi, 27 octombrie 2016

 

Printr-o adresă oficială, transmisă miercuri, din 26 octombrie 2016, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a informat primăriile municipiilor şi oraşelor vâlcene că pot participa la sesiunea de finanţare deschisă de Comisia Europeană pentru Programul Orizont 2020: „Proiecte far pentru oraşe şi comunităţi inteligente.

Conform datelor furnizate de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, proiectele pot fi depuse, doar electronic, până pe data de 14 februarie 2017 şi trebuie să propună soluții de integrare la nivel de cartier, pentru case și clădiri inteligente, rețele inteligente (electricitate, termoficare, telecomunicații, apă etc.), stocarea energiei, vehicule electrice, platforme de generare a TIC (tehnologia informaţiilor şi comuncaţiilor). Acestea vor fi evaluate pe baza a trei grupe de criterii: execlență, impact și calitate, eficiență în implementare.

Scopul programului este de a facilita o transformare de succes a comunităţilor locale către infrastructuri urbane și servicii care să răspundă solicitărilor utilizatorilor.

„Având în vedere importanţa pe care obţinerea acestui tip de finanţare o poate avea în dezvoltarea infrastructurilor urbane și a serviciilor şi ţinând cont de faptul că orice entitate publică sau privată, constituită legal, este eligibilă în cadrul Programului Orizont 2020, am luat decizia de diseminare a informaţiilor primite tuturor municipiilor şi oraşelor din judeţul Vâlcea. Sper ca demersul meu să se concretizeze prin obţinerea de finanţări nerambursabile, în cadrul programului menţionat.””- Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe