Ziua Armatei Române la Râmnicu-Vâlcea

marți, 25 octombrie 2016

Data de 25 octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire națională, ziua în care Armata Română și-a îndeplinit menirea firească. Devenită simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care țara își sărbătorește armata și pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Pentru a marca acest eveniment important, la Monumentul Independenței din Râmnicu-Vâlcea, în prezența reprezentanților autorităților locale și centrale, ale instituțiilor militate, de învățământ și cultură, a cadrelor militare, a fost săvârșită o slujbă de pomenire a ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și întregirea neamului românesc.

După slujba de pomenire a eroilor neamului, s-a desfășurat ceremonia depunerii de coroane în memoria ostașilor români.

Din 1830, anul înființării armatei romane moderne, și până în anul 1951, în tradiția românească nu a existat o zi dedicată exclusiv sărbătoririi acestei instituții. Aflată în centrul atenției publice, mai ales după Războiul de Independență (1877-1878), Armata Română a participat anual la manifestările prilejuite de Ziua Înălțării Domnului, devenităZiua Eroilor după Primul Război Mondial, și la cele dedicate Zilei Naționale.

Ziua Forțelor Armate Române a fost sărbătorită pentru prima dată la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilită ca zi aniversară ziua de 25 octombrie. Devenită simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care țara își sărbătorește armata și pe cei care au fost în slujba ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe