Șpârle și șopârle, 23.10.2016

duminică, 23 octombrie 2016
  • Avem o veste pentru toate persoanele juridice cu sediul social în Râmnicu Vâlcea: începând din data de 1 noiembrie, va ÎNCETA aplicabilitatea Hotărârii de Consiliu Local nr. 148/35/2004 privind instituirea taxei speciale pentru susţinerea financiară a culturii şi sportului vâlcean. În ultimii 12 ani, sute de firme şi alte persoane juridice au făcut plângeri la Primărie împotriva acestei taxe, fără însă nici un rezultat. În prezent, Primăria Râmnicului nu a dat prea multe explicaţii legat de subiectul revocării HCL nr. 148/35/2004 şi s-a mărginit să menţioneze despre... actualizarea strategiei de dezvoltare locală a municipiului în perioada următoare, precum şi contribuţia anumitor taxe specifice la alcătuirea bugetului, fiind astfel necesară analizarea domeniilor în care consiliul local înfiinţează, menţine sau ajustează componente din acest capitol.

 

  • Parcă pentru a-şi consolida şi mai mult „renumele” de dictator, deputatul liberal Cristian Buican parcă a vrut să-l copieze la indigo pe... Nicolae Ceauşescu la o şedinţă politică a PNL cu membrii din nordul judeţului Vâlcea. La fel ca fostul lider PCR, Buican a vorbit neîntrerupt aproape o oră, a gesticulat şi a dat din mâini identic ca Ceauşescu. În plus, preşedintele PNL Vâlcea nu a lăsat pe nimeni... să clipească sau să mişte la masă, acest lucru fiind taxat imediat de acelaşi Buican de la microfonul sălii. Din „cuvântarea mult prea iubitului preşedinte” Cristian Buican, asistenţa nu a reţinut nimic, poate doar aluziile ieftine referitoare la „o parte a presei locale” care îi provoacă insomnii noaptea şi coşmaruri ziua.

 

  • În aceste zile, la sediul PSD central se poartă negocieri intense asupra viitoarei liste de candidaţi din Vâlcea pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Se aude că vor fi „paraşutate” de la Bucureşti unele VIP-uri din conducerea centrală şi că va fi schimbată ierarhia candidaţilor stabilită în data 6 octombrie, în mod democratic, de Comitetul Executiv Judeţean al PSD Vâlcea. Ar fi o greşeală tactică a PSD dacă nu va respecta decizia conducerii social-democraţilor din Vâlcea, deoarece s-ar da cu „flit” majorităţii primarilor şi preşedinţilor de organizaţii locale PSD din judeţ care, astfel, nu ar mai avea nici un motiv să se implice activ în campania electorală.

 

  • Dacă stăm şi consultăm declaraţia de avere a consilierului judeţean liberal Victor Stănculescu (candidat la Camera Deputaţilor pe loc neeligibil), constatăm că acesta a încasat anul trecut numai 54 milioane lei vechi din avocatură, plus 193 milioane lei vechi de la Consiliul Judeţean şi ATOP. În schimb, soţia lui Victor Stănculescu a ridicat suma de 720 milioane lei vechi din calitatea de asistent judiciar la Tribunalul Vâlcea. Ca avere, mai putem menţiona în dreptul finului lui Buican un apartament în Râmnicu Vâlcea pe... numele nevestei şi două autoturisme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe