Ziariștii Gheorghe Smeoreanu și Tiberiu Pîrnău au fost binecuvântați de Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-lea

miercuri, 19 octombrie 2016

Este bine când reprezentanți ai presei ajung să primescă binecuvântarea unui patriarh.

Miercuri, 19 octombrie, ziariștii Gheorghe Smeoreanu și Tiberiu Pîrnău au avut marea bucurie să fie primiți de Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalumului, împreună cu un grup de pelerini avându-l în frunte pe Preasfințitul Emilian Lovișteanul.

 

Ziariștii Gheorghe Smeoreanu și Tiberiu Pîrnău au fost binecuvântați de Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-leaPatriarhul Teofil s-a născut la Gargalianoi, Grecia în 1952. În 1964 devine membru al Frăției Sfântului Mormânt din Ierusalim, după aceasta studiază la Școala Patriarhală din Oraș Sfânt. La 28 iunie 1970 a fost tuns călugăr de către Benedict I, Patriarhul Ierusalimului. În anii 1975 - 1978 a studiat la Facultatea de Teologie a Universității din Atena, unde a fost ridicat la rangul de arhimandrit. Între1981 - 1986 a studiat la Universitatea din Durham, Anglia. În 1986 - 1988 el a fost responsabil pentru relațiile externe ale Patriarhiei Ierusalimului. Arhimandritul Teofil a reprezentat Patriarhul la o serie de organiații internaționale. Ulterior, a fost custode senior al Sfântului Mormânt.

 

Ziariștii Gheorghe Smeoreanu și Tiberiu Pîrnău au fost binecuvântați de Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-leaA fost consacrat ca episcop la doar șase luni înainte de a fi ales Patriarh în 2005. A fost numit  arhiepiscop de Tabor. În luna mai a aceluiași an, predecesorul său, Patriarhul Irineu I, care a fost implicat într-o serie de tranzacții imobiliare controversate, a fost suspendat de primul Sinod și apoi de Catedrala Pan-Ortodoxă din Fanar. Pe 22 august 2005 a fost ales în unanimitate de către Sfântul Sinod și înscăunat la 22 noiembrie a acelui an. În data de 16 decembrie 2007 a fost recunoscut în funcție de autoritățile israeliene, după ce în 12 iunie 2007 fusese recunoscut în funcție de autoritățile iordaniene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe