Șpârle și șopârle, 20.10.2016

miercuri, 19 octombrie 2016
  • Aşa cum anticipam, deputatul traseist Romeo Rădulescu s-a dus să plângă pe umărul preşedintelui PSD Liviu Dragnea pentru a fi pus pe un loc eligibil pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare. Numai că Dragnea nu s-a lăsat înduioşat de „lacrimile de crocodil” şi i-a arătat uşa de ieşire lui Romeo Rădulescu. Pentru că nu ştie ce înseamnă munca de jos într-un partid politic şi obişnuit să primească totul pe tavă, R. Rădulescu şi-a dat demisia din PSD. Mare „pagubă-n ciuperci” pentru social-democraţi. Oricum, în cele 6 luni, deputatul de mucava nu s-a remarcat cu nimic în activitatea politică. Acum, primarul de tristă amintire al Râmnicului spune că va candida independent, însă are o reputaţie şi o imagine extrem de proastă în rândul opiniei publice.

 

  • Mare scandal, mare, la concursurile de directori de şcoli şi cele pentru ocuparea funcţiilor de inspector metodist, organizate de Inspectoratul Şcolar Vâlcea, unde există suspiciuni de fraudă. Se pune întrebarea: dacă şi examenele pentru directori de şcoli s-au susţinut respectând „metodologia” concursurilor pentru inspectori metodişti??? Există unele voci din sistem care spun că aceste examene au fost aranjate, întrucât au existat cazuri în care unii candidaţi mai şmecheri au primit din timp pe email... răspunsurile la teste.

 

  • Din cauza aberaţiilor din legea anti-fumat, multe baruri şi restaurante de cartier din Râmnicu Vâlcea au falimentat şi şi-au închis afacerile. Locaţiile respective au mai supravieţuit pe timpul verii, cu terasele, dar acum, odată cu venirea timpului friguros, au dispărut mare parte din clienţi. Potrivit statisticilor, peste 80% din cei care frecventau des restaurantele erau fumători şi, de acea, s-a ajuns ca unităţile în cauză să-şi „tragă obloanele”. Drept urmare, vor avea de pierdut bugetul local şi naţional, din neîncasarea unor taxe şi impozite semnificative, la care se mai adaugă şi cele câteva sute de locuri de muncă pierdute (barmani, ospătari, bucătari, etc.) numai în Râmnicu Vâlcea!!!

 

  • Dacă facem o analiză şi comparăm, din cei 12 parlamentari de Vâlcea din mandatul 2012-2016, doar doi mai au şanse reale de a continua în Parlament după alegeri: este vorba de deputaţii Cristian Buican (PNL) şi Dan Constantin Mazilu (PMP). Ceilalţi 10 fie au demisionat sau au decedat, fie nu mai figurează pe locuri eligibile: Traian Dobrinescu (PNL), Romeo Rădulescu (independent), Constantin Rădulescu (demisionat în 7 iulie 2016), Vasile Bleotu (demisionat în 11 martie 2014), Marian Ion Cristinel (PMP), Aurel Vlădoiu (decedat în 27 iulie 2015), Adrănel Cotescu (PNL), Laurenţiu Coca (PSD), Florinel Butnaru (PSD) şi Dan Niţu (demisionat în primăvara acestui an).

 

sub acuzatia de Plagiat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe