Urmărit internațional pentru fraude informatice în Cehia, depistat de polițiști

vineri, 14 octombrie 2016

Polițiștii din Vâlcea, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliției Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare emis de autoritățile din Cehia, pe numele unui român, sub aspectul comiterii mai multor infracțiuni de fraudă informatică.

Potrivit unui comunicat IGPR transmis vineri AGERPRES, la data de 13 octombrie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea au depistat un bărbat, de 29 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Cehia au emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii mai multor infracțiuni de fraudă informatică, în cursul anilor 2010-2013.

Pentru depistarea bărbatului, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Pitești și în cursul zilei de vineri, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile din Cehia.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe