Virgil Covercă a fost arestat pentru 30 de zile

joi, 13 octombrie 2016

 În aceasta seara judecătorii Tribunalului Arges au decis sa emita mandat de arestare preventiva pe numele omului de afaceri valcean Virgil Coverca, patronul firmei Forestcov. Arestati preventiv pentru 30 de zile au mai fost: Nicolae Eriţoiu – directorul firmei Forestcov şi Adriana Huidu – contabila sefa a aceleiasi firme. De asemenea, 12 suspecti au fost pusi sub control judiciar.

Conform unui comunicat al DIICOT, în cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani, tăiere de arbori și furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea și dare de mită.

Procurorii susțin că, începând cu anul 2011, Virgil Covercă, administrator al SC Forestcov SRL, care avea ca obiect principal tăierea și rindeluirea lemnului, a inițiat constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni. La acest grup, au aderat mai mulți angajați ai firmei, precum și alte persoane ce au avut și/sau au relații comerciale cu respectiva societate.

S-a reținut că, în perioada 2014 — 2016, Virgil Covercă a coordonat activitățile infracționale desfășurate de către membrii grupării, referitoare la tăierea fără drept de arbori, la sustragerea, transportul, primirea, prelucrarea și valorificarea materialului lemnos, la vânzarea utilajelor, a cherestelei, precum și la însușirea de sume de bani din gestiunea societății.

Virgil Covercă le trasa sarcini echipelor de exploatare în sensul ascunderii urmelor de tăiere ilegală (folosirea vopselei de culoare roșie ce trebuia aplicată pe alți arbori, după ce arbori anterior semnați de către organele silvice erau tăiați, scoaterea cioatelor aferente arborilor tăiați ilegal).

Ulterior, lemnul era prelucrat în cadrul unei fabrici din județul Vâlcea și apoi transportat în Portul Constanța pentru export către țările arabe.

Din punct de vedere contabil, cheresteaua a fost subfacturată în cadrul unui circuit format din patru societăți comerciale, diferența de bani nefiscalizată fiind însușită de către membrii grupării.

De asemenea, anumite societăți din cadrul circuitului economico-financiar au beneficiat și de sume foarte mari cu titlu de rambursări de TVA.

Prejudiciul cauzat numai pentru un an din perioada investigată a fost stabilit la aproximativ 4 milioane de euro.

Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și ridicate documente contabile, cinci laptopuri, șase HDD-uri, suma de 362.335 lei, bijuterii din aur — 100 de piese, cinci ceasuri din aur și suma de 7.600 euro.

La sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Pitești au fost aduse 30 de persoane în vederea audierii.

Perchezițiile au fost efectuate de DIICOT — Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Vâlcea, Pitești, Craiova, București, Alba, Sibiu, Gorj, Maramureș, Teleorman și Hunedoara, precum și polițiști de la porturi maritime. La activități au participat și reprezentanți ai ANAF, precum și jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe