Anca Bulai de la AB RESEARCH GRUP este VARZĂ! Sondaj neprofesionist realizat la comanda PNL Vâlcea!

vineri, 30 septembrie 2016

 

Institutul de sondare -  AB RESEARCH GRUP al soților Anca și Alfred Bulai a dat cu mucii-n fasole la Vâlcea, unde a realizat o FĂCĂTURĂ de sondaj la comanda Organizației Județene a PNL Vâlcea. Așa-zisa cercetare sociologică este o însăilare de cifre NEREALISTE de la un capăt la altul. Scopul a fost evident: să-l ridice în slăvi pe președintele organizației, Cristian Buican și să arate cât de pigmei sunt pe lângă el ceilalți candidați ai PNL Vâlcea la alegerile parlamentare din acest an. Șefa de la  AB RESEARCH GRUP, Anca Bulai, nu a avut nici măcar curiozitatea să se intereseze cine sunt oamenii de pe lista pusă la dispoziție de Buican, ce au făcut în viața lor, ce notorietatea reală au. Altfel nu l-ar fi pus pe picior de egalitate pe finul Victor Stănculescu, un personaj controversat și cunoscut doar de gașca liberală restrânsă de la Râmnicu Vâlcea, cu Iuliana Moise, fosta președinte a Organizației de Femei a PDL Vâlcea ANI DE ZILE, director RAR Vâlcea, consilier județean în trei mandate, o persoană cu vizibilitate maximă în județul Vâlcea! În sondaj mai apare și un anonim Prăduț, Parduț, ne scapă numele, care are cam aceeași notorietate sau chiar mai bună, cu liberalii: Samoil Vâlcu, Traian Dobrinescu, Gheorghe Folea, Victor Popescu! Hai să fim serioși, sondajul a fost făcut, în cea mai mare parte, ÎN BIROU, la indicațiile prețioase ale deputatului Cristian Buican. AB RESEARCH GRUP s-a făcut de râsul lumii, când a estimat că la Senat, PNL va avea rezultate mai bune decât PSD în județul Vâlcea! O comedie! Păi și un copil de grădiniță din Vâlcea știe că PSD-ul va lua mai multe voturi la parlamentare ca PNL, mult mai multe! În condițiile în care foarte mulți primari liberali s-au arătat nemulțumiți de actuala conducere a PNL Vâlcea, cine va mai face campanie??? Așadar, AB RESEARCH GRUP s-a descalificat TOTAL la Vâlcea!
Nu suntem primii care au remarcat neprofesionalismul acestui institut, iată un articol din luna octombrie 2015:
Din nou e aruncat pe piaţă un sondaj al neprofesionistei AB RESEARCH GRUP 

Pentru a da greutate noului sondaj de opinie realizat de AB RESEARCH GRUP, dcnews.ro aduce în atenţie o declaraţie lui Alfred Bulai, vezi doamne, politolog (de fapt dumnelui este sociolog).

”Cele două mari partide au rezultate asemănătoare în ceea ce privește intenția de vot, în marja de eroare. PNL se află în față, în ceea ce privește opiniile favorabile, PSD ca intenție de vot. Un sondaj publicat acum două săptămâni, privind doar Capitala, unde electoratul e mai apropiat de PNL, arată acelați trend. Să nu uităm momentul în care a fost aplicat chestionarul AB Research, după ce moțiunea de cenzură picase, fără probleme pentru PSD. O parte dintre alegătorii care au intenții de vot să le spunem… cu Puterea, au văzut că PSD primește o revalidare, că guvernul va rămâne cel puțin până la primăvară. De unde Ponta urma să pice, după alegerea președintelui, se vede că Ponta păstrează guvernarea, poate până la alegeri”.

Aha, deci trebuie să credem că sondajul e beton  chiar dacă de anapoda de la cap la coadă şi AB RESEARCH GRUP s-a dovedit a fi de un amatorism fără margini.

Sondaj

 

În România, o metodă pentru manipularea turmei este aceea de a publica așa  zise sondaje de opinie.

Se merge pe ideea că oamenii nu au idei destul de clar conturate şi prin aflarea părerii altora despre anumite chestiuni se „modelează” părerea unui anumit public ţintă.

În urmă cu câţiva ani, la capitolul „încredere” era un rezultat absolut ridicol întrun sondaj făcut de Avangarde-ul lui Marius Pieleanu care îl dădea pe Dan Voiculescu la o cotă de 25%.

În 2014, legat de alegerile prezidenţiale, s-a încercat chiar publicarea unor cote de la casele de pariuri  …  Amintesc faptul că un eveniment are cu atât mai mari şanse de realizare cu cât cota la pariuri este mai mică.

Cotele preluate şi publicate de gsp.ro  de la o casă de pariuri (neprecizată) referitoare la şansele participanţilor la alegerile prezidenţiale.

Astfel aveam:

Victor Ponta – 1.70

Klaus Johannis – 2.20

Elena Udrea – 50.00

Călin Popescu Tăriceanu – 75.00

Monica Macovei – 100.00

Dan Diaconescu – 500.00

Corneliu Vadim Tudor – 700.00

Teodor Meleşcanu – 900.00

William Brânză – 900.00

Gheorghe Funar – 900.00

Mirel Mircea Amariţei – 900.00

Kelemen Hunor – 999.00

hauling_arrow_up_graph_anim_500_clr_13071Această … evaluare era „aruncată” turmei pe 2 octombrie de către dcnews.ro  .

A dracului coincidenţă, areastă „evaluare” era susţinută de un un sondaj făcut de AB RESEARCH GRUP, un institut de sondare apărut subit exact când era nevoie de un anumit tip de rezultate.

Acelaşi dcnews.ro   publica la două zile după acele cote de la neprecizata casă de pariuri, un sondaj făcut de AB RESEARCH GRUP.

La întrebarea „Cu care dintre următorii candidați intenționați să votați în acest moment?”, cei care au declarat că merg la vot și au o opțiune politică au răspuns astfel:

Victor Ponta – 42%

Klaus Iohannis – 23%

Călin Popescu Tăriceanu – 11%

Elena Udrea – 6%

Monica Macovei – 5%

Dan Diaconescu – 4%

Kelemen Hunor – 3%

Corneliu Vadim Tudor – 2%

Teodor Meleșcanu – 1%

Alt candidat – 3%

Se spunea că sondajul a fost unul telefonic, efectuat pe un eșantion de 1.600 persoane, la nivel național – urban și rural. Marja de eroare este de +/- 2,5%.

Klaus Iohannis, la vremea aceea candidat la prezidenţiale, comenta un sondajul realizat de AB Research Grup, în care Victor Ponta era creditat să ia 42% din voturi în primul tur, în timp ce el avea doar numai 23%.

„Cel mai bun sondaj este votul. Sondajele indică nişte trenduri, ne arată dacă un candidat are tendinţe de creştere sau de descreştere” acesta mai precizând şi că unii  „umblă la ele”, ca să dea bine în faţa electoratului.

sondajÎn paralel mai apărea un sondaj realizat de GSSC Avangarde, arăta că în turul doi Iohannis ar urma să obţină 55% din voturile locuitorilor din Transilvania, în timp ce Victor Ponta ar obţine majoritatea voturilor în Muntenia – 66%, Moldova – 60% şi Bucureşti – 57%. Trebuie precizat că acest sondaj este unul pentru un eventual tur doi între Ponta şi Iohannis, luând în considerare doar cei doi candidaţi. Astfel, Iohannis ar avea 34% din intenţiile de vot în Muntenia, 40% în Moldova şi 43% în Bucureşti.

Deci, evident, Iohannis urma să piardă destul de clar, aşa că de ce ţi-ai mai irosi votul dându-l cuiva condamnat să piardă.

Dispărut ca măgarul în ceaţă, acel „institut de sondare a opiniei publice” AB Research Grup, revine cu un sondaj desprins parcă  din filmele cu proşti chiar dacă a dovedit cu vârf şi îndesat cam ce îi poate pielea.

Totul este clar dacă ne gândim că sondajul a fost făcut la comanda Institutului de Studii Liberale.

Din rezultatele preluate şi publicate de MEDIAFAX   aflăm lucruri … ciudate.

Cine ar trebui să schimbe cuvernul?

sondajRepondenţii ar crede, conform acestui sondaj că guverul ar trebui schimbat de:

– cetăţeni la alegeri prin vot – 36%,

– Parlament, până la alegeri – 17%,

– Guvernul nu ar trebui schimbat – 17%

– nu ştiu, nu răspund – 12%.

Cum altă varintă raţională sumaprocentelor de mai sus ar trebui să se „închidă” rotund la  100%.

Or, 36%+17%+17%+12%=82% … cf matematicii din clasele primare 18% … nu iasă şi pace … Başca faptul că indiferent ce ai face, este aproape imposibil ca la un sondaj să obţii rezultate fără virgulă. În mintea celor de la AB Research Grup toate rezultatele sunt numere întregi.

Cam ciudată rotunjirea asta dacă socotim că marja de eroare anunţată a sondajului este de  3%.

Aflăm apoi că la partide, eventualii votaci s-ar împărţi (după prima opţiune): PSD (43%), PNL (41%), ALDE (6%), M10 (3%), PMP (2%), UDMR (2%), UNPR (1%), altă formaţiune sau neprecizată (1%).

Iată că apare prima anomalie, pe locul trei, cu 6% apare ALDE (Partidul inexistent oficial al lui Tăriceanu) în timp ce UNPR este „pus la colţ” cu doar 1% UNPR, dar mai putem remarca şi o sumă, cea a procentelor obţinute de PSD (43%), ALDE (6%) şi UNPR (1%). Fix 50% … hehehe … interesant şi ridicol.

Oare de ce îmi vine în cap o pisică ce i se arată UNPR „dacă vă vin idei să mergeţi singuri la alegeri nu faceţi pragul electoral, deci dracu vă ia”?

Un alt detaliu de remarcat ar fi şi că UDMR-ul care niciodată nu a avut sub 6-7% (datorită electoratului maghiar extrem de disciplinat) acum are doar 2%.

Ai dracului unguri, s-or fi îndreptat spre PSD şi ALDE … hehehe.

Nu ştiu dacă are vreo importanţă, dar facem iar socoteala procentelor: 43%+41%+6%+3%+2%+2%+1%+1%=99% … oricum o iei, iar nu avem o sumă care să se închidă la 100% deşi aşa ar fi logic.

Ei, dar când vine vorba de partidul, altă opţiune în afară de prima, avem: PNL (37%), PSD (25%), ALDE (14%), UNPR (6%), PMP (5%), UDMR (3%), M10 (2%), altă formaţiune sau neprecizată (8%)…. 100% în total.

Cât despre părerea „bună şi foarte bună” … PNL (46%), PSD (44%), UNPR (25%), ALDE (22%), UDMR (16%), PMP (13%), M10 (8%)…. mi se pare un rezultat absolut ridicol dacă ne gândim la părerea execrabilă pe care românii o au faţă de clasa politică în general.

La părerea „bună şi foarte bună” despre personalităţi Regele Mihai (55%), Klaus Iohannis (53%), Călin Popescu Tăriceanu (51%), Victor Ponta (40%), Gabriel Oprea (29%), Liviu Dragnea (28%), Traian Băsescu (25%), Monica Macovei (24%), Alina Gorghiu (23%), Daniel Constantin (20%), Vasile Blaga (16%), Kelemen Hunor (15%), stai şi te miri ce caută acolo fostul rege când toţi ceilalţi sunt oameni politici activi? De ce nu apare şi Liviu Guţă, Gică Hagi, Daniela Crudu sau măcare politicieni care nu mai sunt de primplan sau care sunt scoşi de tot din viaţa politică, Ion Iliescu, Adrian Năstase etc.

Când vine vorba de forma de guvernământ AB Research Grup spune că pentru republică sunt  64% din cei intervievaţi, pentru monarhie 28%, nu ştiu/nu răspund 8% şi asta în timp ce 46% nu sunt de acord cu afirmaţia „dacă România ar fi monarhie ar fi mai puţine conflicte între politicieni”,  41% sunt de acord cu aceeaşi afirmaţie 13% „nu ştiu, nu răspund”.

Fabulos mi se pare faptul că repondenţi, 42% spun că opiniile lor politice sunt majoritar liberale, 34% au opinii majoritar social-democrate şi 24% „nu ştiu/nu răspund”. Interesant, nu? Deci în opinia AB Research Grup românii consideră că avem doar oameni cu gândire liberală, social democrată şi cam un sfert sunt prea tâmpiţi ca să aibă o opinie de vreun fel…

Deci nu avem oameni cu păreri creştin-democrate, ecologiste şi ce-o mai fi. Oare unde s-ar întegra cei cu simpatie pentru PMP sau M10-le Monicăi Macovei?

Mai aflăm că sondajul AB Research a fost realizat telefonic, pe un eşantion de 1005 persoane selectate reprezentativ la nivel naţional, din mediul urban şi rural, în perioada 26-30 septembrie. Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 3% pentru un interval de încredere de 95%.

* * * * *

Legat de AB Research,  pe siteul putem afla aşa, ca o întâmpinare pe pagina index a siteului:  aflăm că: „AB Research Grup este o companie de cercetare socială cu capital românesc, înființată în 2002. Suntem acreditati ca operator de date cu   caracter personal conform legii 677/2001. Suntem specializați în auditul cercetărilor de tip cantitativ şi calitativ și avem certificare ISO   9001/2008 în acest domeniu. Experienţa AB RESEARCH GRUP în domeniul culegerii datelor sociale, al verificării şi controlului culegerii şi   introducerii datelor din sondajele de opinie, al prelucrarilor de date și analizelor sociale este validată de cei peste zece ani de experienţă   pe piaţa românească în domeniu precum şi de contractepe care le-am desfăşurat în această perioadă.”

Mai putem găsi şi metodele folosite de AB RESEARCH GRUP , cine sunt clienţii  care au beneficiat de serviciile sale şi modul de contact , (București, Sector 3, Str. Filderman Wilhelm nr. 4, et 5-6, un număr de telefon, o adresă de mail, şi, inevitabil, un număr de cont).

Extrem de ciudat este că pe siteul mai sus pomenit nu aflăm absolut nimic despre cercetările făcute până acum, măcare cele care au avut rezultate date publicităţii şi nici cam cum se numesc cei care coordonează AB RESEARCH GRUP.

Din nou e aruncat pe piaţă un sondaj al neprofesionistei AB RESEARCH GRUP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe