Cât de în siguranță ești în județul Vâlcea? Un studiu reflectă o situație îngrijorătoare

miercuri, 21 septembrie 2016

 

Siguranta si protectia in viata de zi cu zi reprezinta una dintre cele mai importante probleme de ordin social pentru romani. Va intrebati care este riscul ca locuinta dumneavoastra sa fie sparta de hoti? Sau cate furturi au loc zilnic in zona in care stati? In acest sens, Comenzi.ro a realizat o cercetare de piata cu privire la nivelul de siguranta din judetul Valcea.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul National de Statistica, Politia Romana si motorul de cautare Google in perioada 2013-2016, au fost analizate informatii precum rata infractionalitatii in Valcea sau numarul de infractiuni semnalate in fiecarezi. De asemenea, studiul a scos in evidenta si gradul de interes al locuitorilor din judetul Valcea pentru sistemele de supraveghere a locuintei.

La nivelul judetului Valcea, in 2014 s-a inregistrat o crestere semnificativa a infractiunilor in comparatie cu anul anterior.

Astfel, iese la iveala faptul ca numarul delictelor s-a majorat cu 21,52% in decurs de 12 luni, in ciuda masurilor de prevenire luate de autoritatile locale. Pentru a analiza in detaliu fenomenul si pentru a trage un semnal de alarma in acest sens, specialistii magazinului online Comenzi.ro scot in evident faptul ca in Valcea au loc, in medie, 18 infractiuni in fiecare zi.

De asemenea, relevant pentru situatia generala este si rata infractionalitatii inregistrata in judetul Valcea. Aceasta il plaseaza pe locul 23 in topul national al celor mai nesigure judete. Din acest punct de vedere, in anul 2014 au fost sesizate 2,014 infractiuni la 100.000 de locuitori, in crestere cu 22,21% fata de 2013.

Comparand numarul de locuinte existente in judetul Valcea cu numarul de infractiuni semnalate, reiese ca anul trecut s-au inregistrat 10 infractiuni la fiecare 100.000 de locuinte. De aceea, locuitorii din Valcea sunt tot mai interesati de achizitionarea unor camere de supraveghere. Acest lucru se reflecta in mod direct in volumul mare de cautari inregistrat pe internet in ultimul an pentru diferite sisteme de supraveghere. Studiul Comenzi.ro releva o crestere de 22,78% fata de anultrecut.

"Oamenii se informeaza despre avantajele oferite de aceste aparate si constientizeaza cat de importante sunt ele pentru siguranta locuintelor", a declarat Dan Albu, Manager al magazinului online Comenzi.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe