România, groapa de gunoi a Europei? Câteva sute de mii de tone de deșeuri periculoase ar putea fi transferate în țara noastră. A aprobat guvernul Cioloș așa ceva?

duminică, 18 septembrie 2016

  Sursa Foto: Gazeta românească

:Știrea inițială

Faptul că cele mai slabe produse ale țărilor occidentale sunt trimise în România nu mai reprezintă de mult un secret, însă să importăm și gunoi din alte țări ale Europei este scandalos.
Sute de mii de tone de deșeuri, ambalate în baloturi uriașe vor lua drumul spre România, din Italia, potrivit Gazeta Românească din Roma.

Acestea sunt așa numite eco-baloturi, care au fost stocate, formând piramide de 10-12 metri, acoperite de plasă din plastic. Locuitorii din aceste zone, în care s-au aflat aceste deșeuri mumificate, sunt îngroziți din cauza faptului că ani de zile, din aceste baloturi a curs o zeamă otrăvitoare.

O parte dintre acestea vor ajunge în gropile de gunoi din România, fără ca cineva să aibă habar cu adevărat dacă acestea pot afecta mediul nostru sau nu. Gunoaiele sunt în prezent uscate, însă dacă plouă lucrurile se pot schimba radical.

În aceste condiții se pune o întrebarea Ministerului Mediului dacă este de acord cu așa ceva, pentru că românii, cel mai sigur, nu vor fi, afirmă Gazeta Românească. Un grup de senatori M5S a anunțat că transportul spre România este gata, acesta urmând să se facă cât mai repede.

Firma Eco Sud SRL este firma care se va ocupa de transportul și prelucrarea gunoaielor de la Napoli în România, precizează sursa citată. De-a lungul anilor, numele firmei a apărut în numeroase anchete. Este știut faptul că gunoiul este un domeniu predilect de activitate al criminalității organizate în Italia.

http://www.activenews.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “România, groapa de gunoi a Europei? Câteva sute de mii de tone de deșeuri periculoase ar putea fi transferate în țara noastră. A aprobat guvernul Cioloș așa ceva?”

  1. […] Sursa Foto: Gazeta românească :Știrea inițială Faptul că cele mai slabe produse ale țărilor occidentale sunt trimise în România nu mai reprezintă de mult un secret, însă să importăm și gunoi din alte țări ale Europei este scandalos. Sute de mii de tone de deșeuri, ambalate în baloturi uriașe vor citește toată știrea… […]

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe