Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, sesizată cu privire la exploatarea suprafeței forestiere din Pădurea Brătienilor

sâmbătă, 10 septembrie 2016

Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de Ministerul Mediului pentru a se verifica dacă suprafața forestieră din Pădurea Brătienilor a fost exploatată conform amenajamentului silvic.

"Ministerul Mediului a sesizat Garda Forestieră Rm. Vâlcea pentru a verifica dacă suprafața forestieră în cauză a fost exploatată conform amenajamentului silvic. Momentan, lucrările din zonă au fost stopate până la elucidarea cazului. În cazul în care, în urma controlului, se va descoperi că nu s-a respectat legislația silvică, se vor lua măsurile legale care se impun", au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanți din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Romsilva Vâlcea a fost sesizată sâmbătă de localnicii din satul Negreni, comuna Mihăești, cu privire la posibile tăieri de arbori din pădurea Brătienilor.

"Noi nu avem nicio jurisdicție în acest caz dar am pornit pe sesizarea localnicilor care nu au înțeles de ce sâmbătă are loc această acțiune și de ce se taie arbori verzi. Este proprietate privată dar și aici există anumite criterii și reguli, nu se poate tăia după cum dorește fiecare. Noi am sunat la conducerea sanatoriului și am luat legătura cu celelalte autorități să vadă dacă nu cumva acolo este un exces. Până atunci, i-am rugat pe cei care exploatau acolo masă lemnoasă să oprească acțiunea", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Romsilva Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu.

Despre acțiunea de sâmbătă dimineață a fost informat și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, acesta declarând că va cere factorilor de răspundere mai multe detalii cu privire la legalitatea operațiunii.

Pădurea Brătienilor a aparținut fostului premier Vintilă Brătianu și compune, alături de parcul cu nuferi și conacul din Negreni, Domeniul Brătianu, actualmente Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăești. În 1947, domeniului a fost confiscat de regimul comunist și transformat în spital. După 1990, pământul a fost retrocedat iar, în prezent, de administrarea pădurii și a lacului cu nuferi se ocupă o companie din Covasna.

Reprezentanții de la Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăești, contactați de AGERPRES, nu au dorit să comenteze cu privire la respectiva situație, iar compania care administrează suprafața forestieră nu a putut fi contactată.

AGERPRES/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, sesizată cu privire la exploatarea suprafeței forestiere din Pădurea Brătienilor”

  1. […] Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de Ministerul Mediului pentru a se verifica dacă suprafața forestieră din Pădurea Brătienilor a fost exploatată conform amenajamentului silvic. „Ministerul Mediului a sesizat Garda Forestieră Rm. Vâlcea pentru a verifica dacă suprafața forestieră în cauză a fost exploatată conform amenajamentului silvic. Momentan, lucrările citește toată știrea… […]

  2. […] Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de Ministerul Mediului pentru a se verifica dacă suprafața forestieră din Pădurea Brătienilor a fost exploatată conform amenajamentului silvic. „Ministerul Mediului a sesizat Garda Forestieră Rm. Vâlcea pentru a verifica dacă suprafața forestieră în cauză a fost exploatată conform amenajamentului silvic. Momentan, lucrările citește toată știrea… […]

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe