Remus Borza despre intrarea în politică: Sistemul, dacă trebuie reformat, nu poate fi reformat decât din interiorul unui partid

miercuri, 7 septembrie 2016

Cunoscutul avocat Remus Borza a intrat în politică, înscriindu-se în ALDE.

„Confirm că astăzi (marți - 6 septembrie, n.red.) m-am înscris în ALDE. Până la urmă, nu e cu cine vrei, ci cu cine te vrea. PSD şi PNL sunt partide mari, nu au nevoie de Borza. ALDE are nevoie! Îmi plac provocările şi pariurile care, la prima vedere, sunt perdante. Mi-am propus să contribui la reformarea sistemului, iar rezistenţa la reformă într-un partid mare e mult mai mare decât într-un partid mic. Sistemul, dacă trebuie reformat, nu poate fi reformat decât din interiorul unui partid. De aceea, fac un apel tuturor tinerilor să se implice, să se duca la partidele care îi reprezintă”, a spus Borza. Acesta a menţionat că se află în negocieri de mai mult timp cu conducerea ALDE: „Sunt în discuţii de vreo două-trei luni de zile cu preşedintele Tăriceanu, cu Daniel Constantin, precum şi cu Daniel Chiţoiu, fostul ministru al economiei.” - a declarat Remus Borza pentru publicația Indiscret în Oltenia.

Deşi susţine că nu s-a decis încă în privinţa parcursului său politic, Remus Borza pare să vizeze Parlamentul României: „Cred în ideea de parlamentarism şi în întărirea instituţiei Parlamentului. Lupt de ani de zile pentru capitalul autohton şi clasa antreprenorială românească, şi din interiorul unui partid sunt convins că voi putea face mult mai multe”.

Cum vede Borza un partid? „Un partid este un loc de dezbatere în care nu trebuie să existe cenzură. Eu nu sunt un om care să fie tăvălit, manipulat sau corijat de nimeni!”.

Avocatul a subliniat, conform aceleiași surse, că angajamentele sale profesionale vor continua: „Nu Borza este administrator judiciar, ci firma pe care am creat-o, Euro Insol, care are peste 30 de angajaţi. Toate angajamentele vor continua, inclusiv CET Govora”.

Avocatul Remus Borza a decis marți sa devina membru #ALDE! Sa ii uram mult succes!

Calin Popescu-#Tariceanu: "Are o experienţă economică apreciabilă, este un avocat foarte bun, este o personalitate cunoscută în mediul economic şi un om care are convingeri democrate şi liberale şi îmi face plăcere că a venit alături de noi. Acest anunţ vine să completeze o listă de alţi oameni de valoare pe care dorim să îi atragem alături de noi, pentru că împrospătarea, aşa cum văd că se vorbeşte, a clasei politice trebuie făcută.

Eu am convingerea că numai cu oameni de calitate, cu profesionişti, cu oameni care au un CV deosebit, putem să ridicăm calitatea politicii româneşti şi, împreună cu colegii mei, vom continua acest efort de atragere de oameni de calitate.

Ştiţi foarte bine că tot în acest context l-am anunţat pe fostul ministru al Educaţiei şi Învăţământului şi prim-ministru interimar, profesorul universitar Sorin Mihai Cîmpeanu, că a aderat la ALDE şi că va candida şi domnia să la alegerile parlamentare. Avem şi alţi oameni din mediul universitar care vor să ni se alăture, oameni cu o carte de vizită prestigioasă. În felul acesta cred că putem să contribuim la ridicarea calităţii actului politic în #Parlament şi în afara Parlamentului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Remus Borza despre intrarea în politică: Sistemul, dacă trebuie reformat, nu poate fi reformat decât din interiorul unui partid”

  1. […] Cunoscutul avocat Remus Borza a intrat în politică, înscriindu-se în ALDE. „Confirm că astăzi (marți – 6 septembrie, n.red.) m-am înscris în ALDE. Până la urmă, nu e cu cine vrei, ci cu cine te vrea. PSD şi PNL sunt partide mari, nu au nevoie de Borza. ALDE are nevoie! citește toată știrea… […]

  2. […] Cunoscutul avocat Remus Borza a intrat în politică, înscriindu-se în ALDE. „Confirm că astăzi (marți – 6 septembrie, n.red.) m-am înscris în ALDE. Până la urmă, nu e cu cine vrei, ci cu cine te vrea. PSD şi PNL sunt partide mari, nu au nevoie de Borza. ALDE are nevoie! citește toată știrea… […]

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe