Cadavrele unor soldați români eroi în Primul Război Mondial, descoperite întâmplător în tranșee la Perișani

marți, 6 septembrie 2016

Directorul Muzeului Județean de Istorie Vâlcea, profesorul Claudiu Tulugea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în zona Poiana Spinului din localitatea Perișani, au fost descoperite recent patru cadavre ale unor soldați români din Primul Război Mondial, în zona Poiana Spinului din Perișani.

Zona respectivă indică locul ultimelor tranșee de tip bastion de pe linia frontului din Țara Loviștei, în toamna anului 1916, adică în urmă cu 100 de ani.

"Descoperirea celor patru soldați — și probabil mulți alții care se află îngropați în aceste tranșee — ne arată unde se termina linia frontului în acea toamnă dramatică a anului 1916, când România a intrat în război, dar și când linia a fost străpunsă de Corpul Alpin Bavarez", a declarat Tulugea.

El a precizat că este vorba de o tranșee de tip bastion din pământ, care a fost apărată de o companie din divizia a IV-a, din care se pare că ar mai fi rămas doar doi supraviețuitori. "Osemintele găsite aici — doi soldați găsiți chiar în picioare, în tranșee — sunt ale acelor eroi. Așteptăm acordul proprietarului pentru a continua săpăturile în zonă", a precizat directorului Muzeului Județean de Istorie.

În luna august, în Poiana Spinului, în apropierea golului alpin, la marginea pădurii au fost descoperite din întâmplare mai multe tranșee din Primul Război Mondial, iar într-una din acestea au fost identificate cadavrele unor soldați.

În toamna anului 1916, pe Valea Oltului, pe linia Câineni-Titești-Perișan, s-au purtat unele dintre cele mai sângeroase lupte din Primul Război Mondial, în acea confruntare pierzându-și viața și generalul David Praporgescu.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe