Ziarul de Vâlcea le dă o veste bună primarilor: fonduri disponibile pentru plata arieratelor

miercuri, 31 august 2016

Ziarul de Vâlcea anunţă primarii că prevederile Ordonanţei nr. 14/2016 privind rectificarea bugetului de stat oferă posibilitatea administraţiilor publice locale să îşi „achite restanţele înregistrate în contabilitate lor, inclusiv a instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetul local şi a spitalelor publice din reţeua autorităţilor administraţiei publice locale la data de 30 iunie 2016”. Suma pusă la dispoziţie de Guvern, prin Ministerul Finanţelor Publice pentru plata acestor arierate este 450.000 mii lei la nivel naţional, iar procedura de alocare a acestor fonduri este prevăzută la art. 55 din Ordonanţa nr. 14/2016 privind rectificarea bugetului de stat publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 627/16.08.2016. În cadrul aceleiaşi ordonanţe, Guvernul României a mai alocat judeţului Vâlcea suma de 1.924 mii lei reprezentând „sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor” şi suma de 13.340 mii lei reprezentând „sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor”.

Ziarul de Vâlcea îi sfătuieşte pe reprezentanţii administraţiilor publice locale ce întâmpină dificultăţi financiare privind arieratele să apeleze la acest instrument pus la dispoziţie de Guvern, subliniind faptul că repartiţia fondurilor ce va fi realizată de către Ministerul Finanţelor Publice se înregistrează şi implicit se soluţionează în ordinea primirii cererilor, în maximum 3 zile lucrătoare, în limita sumei disponibile.

Procedura de repartiţie a fondurilor este prevăzută la art. 55 din Ordonanţa nr. 14/2016 privind rectificarea bugetului de stat publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 627/16.08.2016.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe